Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Fréderique Vanvlasselaer

Fréderique VanvlasselaerKeramiek

Ik maak functionele keramiek in gietporselein, flinterdunne vormen waarin de kracht verscholen zit in haar eenvoud.

Kleinschaligheid, authenticiteit en afwerking zijn mijn handelsmerk. Ik streeft kwaliteit en perfectie na. De liefde voor materiaal en techniek is ook bijzonder groot. Klei raakt me, het is een materiaal met eindeloze mogelijkheden, maar ook een materiaal dat geheimen in zich draagt en irritaties kan oproepen. Technische vaardigheid geeft me de kans om de grenzen van het mogelijke te onderzoeken en dat is juist een weg om je eigen vormtaal te ontwikkelen.

Ik hou van de bergen en de zee en kan me echt verliezen in de oneindige schoonheid ervan. De kracht van deze gigantische natuurelementen kennen een zeer grote impact op mij. Het geeft me energie en brengt me tegelijkertijd tot rust. Deze rust helpt mij om creatiever te zijn, om op nieuwe ideeën te komen of verder te ontwikkelen, gestuurd door mijn nieuwsgierigheid in combinatie met mijn passie voor het materiaal.

Als ontwerper ben je voortdurend in beweging en kan je een tijdelijk en wisselend aanbod bieden omdat het ambachtelijke productieproces zich nu eenmaal leent tot maatwerk en vernieuwing.

Bekijk alle producten van Fréderique Vanvlasselaer

Welke stap in het creatief proces vind je het leukst?

Iedere stap in heel het productieproces is even boeiend en uitdagend, het is een schakelreactie, geen enkele stap is onmisbaar want het ene kan niet zonder het andere.

Sta je ook zelf in voor de productie of besteed je dat uit?

Iedere creatie wordt met grote aandacht en veel zorg eigenhandig gemaakt.

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Je voelt dat het af is, het is niet precies te beschrijven, het is eerder een aanvoelen. Ik kan echt gelukkig worden van een mooi design.

Wat is de rode draad in je werk?

Ik hou van de kracht van de eenvoud.

Wat is je ambitie als ontwerper?

Ik wil handmatige productie onderscheiden van massaproductie en aandacht en waardering opnieuw vestigen op verfijnd vakmanschap in ruil voor een uniek, eerlijk, persoonlijk en kwalitatief product waarvan de herkomst transparant is.

"Ik maak creaties in porselein, pure vormen met een organische toets waarin de kracht verscholen zit in de eenvoud."

Gepost op 29/01/2019
Stuur Fréderique Vanvlasselaer een bericht

Producten van Fréderique Vanvlasselaer