Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

franca

Franca Faggio Del GiglioPorseleinen juwelen

Ik ben keramiste en freelance interieurarchitecte. Als ik aan een nieuwe collectie begin zie ik het eindresultaat in mijn gedachten. Soms loop ik dagenlang rond met een idee en werk ik het helemaal uit in gedachten. Dan weet ik al hoe het eruit zal zien, hoe ik het zal maken en welke afwerking het zal krijgen. Voor de buitenwereld lijkt het vaak dat ik heel ver weg zit in mijn gedachten.

De overgang van idee tot eindproduct kan heel snel gaan. Soms is het met vallen en opstaan en dan kan er een creatie maanden blijven liggen tot ik het terug vastpak en verder uitwerk. Eenmaal tevreden worden de creaties toegevoegd aan mijn collectie. Mijn ambitie is om tijdloze ontwerpen te maken, klassieke stukken die over enkele jaren nog gekoesterd worden. Alle ontwerpen worden handgemaakt, met veel liefde voor de ambacht in mijn eigen atelier in Genk.

Bekijk alle producten van franca

Wat is de rode draad in je werk?

Eenvoud! Ik hou niet van tierlantijntjes… er is schoonheid in eenvoud.

Wanneer beschouw je een creatie als geslaagd? 

Als klanten er enthousiast over zijn. Het is zeer fijn als je in je mailbox een e-mail terugvindt van een tevreden klant, die instant blij werden toen ze hun pakje open deden. 

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Ik gebruik vaak dezelfde kleurencombinaties. Zwart en wit zijn mijn favorieten maar petrol, grijs en roze komen ook vaak terug.

Waar krijg je de beste ideeën?

Ik moet mijn hoofd soms leegmaken en alle invloed van buitenaf even uit te schakelen. Dit kan op verschillende momenten van de dag zijn, het is belangrijk dat het rustgevend is en dat ik mijn gedachten kan loslaten.  

"franca staat voor pure juwelen uit porselein waarbij wit, eenvoud en een uitgesproken vormgeving de hoofdrol spelen."

Gepost op 24/08/2017
Stuur franca een bericht

Producten van franca