Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Fab Guitars

Fabian Schweiger Handgemaakte gitaren

Op vijftien jarige leeftijd was ik het grondig beu op school. Ik vond dat we er niets leerden, pure tijdverspilling! Ik speelde toen al enkele jaren gitaar en was nooit tevreden van de gitaren die ik toen had.

Daarom ging ik op zoek naar een opleiding gitaarbouw. Op m'n vijftiende ging ik op kot in Antwerpen waar ik dagelijks de trein naar Boom nam om gitaren te leren bouwen. In 1993 studeerde ik af. Ik ben altijd gitaren blijven maken, eerst als gitaarbouwer in een muziekwinkel en vanaf 2002 in bijberoep.

In 2012 lanceerde ik mijn eigen merk: Fab Guitars. Sinds mei 2016 ben ik daar fulltime mee bezig.

Bekijk alle producten van Fab Guitars

Wie was je eerste koper?

De eerste handgemaakte gitaar die ik verkocht was een Maccaferri style gitaar. Ik verkocht die aan een zigeuner waar ik later nooit niets meer van hoorde. De eerste belangrijke klant was Billy Childish (Britse muzikant, kunstenaar, cultfiguur).

Omschrijf stapsgewijs het proces van idee tot afgewerkt product.

Elke stap uitleggen zou me te ver leiden, dan heb je een boek. ;-)

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Als ik een fris design creëer dat eruitziet alsof het er altijd al geweest is. Veel van de vroege elektrische gitaren uit de jaren 40 en 50 waren bijvoorbeeld eigenlijk heel futuristisch in hun tijd en toch zagen ze er niet bevreemdend uit.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik ben een wereldburger, ik hou van reizen en andere culturen. Je weet niet wat je mist als je nooit eens op eigen houtje door China of India gereisd hebt. Ik heb het niet over een georganiseerde groepsreis of ergens drie weken in een hotel zitten. Nee, gewoon een vlucht boeken en van daaruit rondreizen. Dan verandert je kijk op de wereld en begrijp je veel beter wat er rondom je gebeurt.

“Mijn eerste gitaar verkocht ik aan een zigeuner. Ik heb hem nooit meer gezien.”

Gepost op 30/03/2017
Stuur Fab Guitars een bericht

Producten van Fab Guitars