Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Eva Lah

Eva LahJuwelen

Al vanaf mijn kindertijd wist ik dat ik juwelenontwerpster wilde worden. Maar het was pas een tien jaar geleden dat ik effectief de stap heb genomen om een opleiding hiervoor te volgen. Aangezien ik nog voltijds werk, besteed ik al mijn vrije tijd achter mijn werkbank.

Voor mijn creaties gebruik ik traditionele technieken van het goudsmeden, echte ambacht dus waar ik veel passie voor heb. Ik vind het fantastisch hoe je van een metaal als zilver of goud tot een prachtig juweel kan komen. Het is heel arbeidsintensief en er komt veel bij kijken, maar de mogelijkheden zijn eindeloos en dat geeft mij grote voldoening.

Inspiratie komt vooral uit vormen of patronen die ik mooi vind. Als mijn oog er op valt, neem ik er een foto van. Deze heb ik dan in gedachten om mijn ideeën te realiseren, die meestal vanzelf komen als ik achter de werkbank zit. Ik weet welke richting ik uit wil gaan en kijk aan de werkbank waar ik uitkom. Ik hou van pure vormen en strakke lijnen, maar evengoed van fijne, zachte silhouetten; zolang mijn juwelen maar bijdragen aan een sterk en vrouwelijk beeld. Ik hoop dat mensen ooit mijn stijl herkennen zonder vooraf te weten dat het een juweel is dat ik gemaakt heb!

Bekijk alle producten van Eva Lah

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

In eerste plaats als ik het zelf mooi vind en er moeilijk afscheid van kan nemen. Dan weet ik dat het zeker ook goed genoeg is voor iemand anders. Ik kan nogal kritisch zijn over mijn eigen werk.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

België barst van het talent en er zijn zoveel creatievelingen waarnaar ik opkijk! 

Welke grote droom koester je?

ik zou heel graag alle steden die nog op mijn reislijstje staan bezoeken, maar dat zijn er heel wat

Wat wou je worden als kind?

Dat veranderde regelmatig al eens, maar ik wilde zeker toen ook al juwelen maken. Zeker het creatieve zat er ook van kleins af al in.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Fotograaf lijkt me een mooi beroep. Of een job waar ik iets kan betekenen voor andere mensen.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Mocht ik me volledig laten gaan, zou ik enkel zwart in mijn kleerkast hebben liggen.

" ... een juweel zegt zonder woorden wie jij bent."

Gepost op 14/10/2019
Stuur Eva Lah een bericht

Producten van Eva Lah