Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Eva Bracke

Eva BrackeHandtassen & lederen accessoires

Ik wil met mijn handtassen en accessoires plezier brengen in iemands leven. We weten allemaal hoe leuk het is als je iets prachtigs hebt dat je liefst elke dag wil dragen. Het zijn de inderdaad kleine dingen die geluk brengen. Ik ontwerp elk stuk met dat doel in het achterhoofd.

Ik ontwerp dag en nacht. Ik droom over ontwerpen en schiet wakker als ik een goed idee of een ingeving heb. Die momenten moet ik verzilveren. Dan maak ik van mijn wildste ideeën werkelijkheid.

Wat is je ambitie als ontwerper?

Mijn ontwerpen zien in het straatbeeld. Eerst een paar, daarna meer en meer.

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Een ontwerp is geslaagd wanneer het resultaat de schets overtreft. Afwerking vind ik ook heel belangrijk. Omdat ik alles met de hand maak is elke afwerking net iets anders, maar daarin schuilt net de persoonlijkheid en authenticiteit van elke creatie.

Wat is de rode draad in je werk?

De rode draad verandert elke collectie. Momenteel ben ik verliefd op de combinatie van rotan met leder.

Waar krijg je de beste ideeën?

Ik ben opgegroeid in het platteland van Limburg, maar verhuisde daarna naar Antwerpen. Sinds kort woon ik in Gent. Het is niet bepaald de locatie die mij inspireert, maar de mensen die mij omringen. Iedereen heeft een andere stijl en net die rijkdom beïnvloedt me.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Véronique Leysen, eigenaar van Maurice Coffeebar en Knitwear. Zij is een voorbeeld van hoe je van een passie je job kan maken en tegelijkertijd erg stijlvol kan blijven.

“Het zijn inderdaad de kleine dingen die geluk brengen. Ik wil dat mijn handtassen dat soort kleine dingen zijn die groot geluk brengen.”

Gepost op 30/03/2017
Stuur Eva Bracke een bericht