Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Dirk Focke Keramiek

Dirk FockeKeramiek

Onder de naam Dirk Focke Keramiek maak ik unieke keramische objecten zoals schalen, potvormen en vazen. Het is altijd 100% handwerk, hoofdzakelijk gevormd op de draaischijf. Elk object is afgewerkt met een handgeschilderde tekening volgens eigen ontwerp, en aangebracht met glazuren. Een tweede collectie bestaat uit meer bescheiden keramische gebruiksvoorwerpen als koppen, borden, kommen..., eveneens met unieke artistieke inbreng, en soms met een knipoog naar de grotere werken. 

De tekeningen op mijn werk hebben een zekere symboliek, ze staan voor bepaalde 'dingen des leven'. 

Met keramiek werken blijft mijn passie, dus eigenlijk ben ik er zoveel mee bezig als de dag mij toelaat. De productie gebeurt volledig in mijn atelier, van ontwerpen en vormgeven op de draaischijf, tot tekenen en schilderen naar het stookproces. Elke stap heeft zijn eigen uitdagingen, maar ze zijn allen even noodzakelijk en vragen altijd een zekere creativiteit. Het is een boeiend proces van begin tot einde.

Mijn ambitie als ontwerper is steeds nieuwe werken mogen maken en mij te kunnen blijven ontplooien en verder groeien. En tezelfdertijd mensen tevreden maken met een werk waar ze heel lang en op verschillende manieren van kunnen genieten.

Bekijk alle producten van Dirk Focke Keramiek

Wanneer heb je besloten dat je dit wou doen?

Ik doe dit reeds een tiental jaren, tot nu toe steeds op kleine schaal en uitsluitend als kunstenaar. Sedert enkele jaren heb ik ook de (beperkte) collectie gebruiksgoed die ik graag online te koop wil aanbieden.

Waar krijg je de beste ideeën?

De ideeën kunnen om het even wanneer en waar ontstaan, als ik een meer specifieke moet kiezen zou ik zeggen op reis. Als de geest opener is en andere en meer indrukken moet verwerken.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Er zijn wel enkele kunstenaars die ik hier kan noemen: Magritte, Ensor. 

Wat wou je worden als kind?

Aha, makkelijk : ruimtevaarder natuurlijk.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Een ander aspect van mij is dat ik graag verre reizen maak naar meer aparte bestemmingen, maar steeds met een mix van cultuur en natuur. En als het even kan graag ook met een uitstapje onder water.

"Mijn ambitie als ontwerper is steeds nieuwe werken mogen maken en mij te kunnen blijven ontplooien en groeien."

Gepost op 11/01/2021
Stuur Dirk Focke Keramiek een bericht

Producten van Dirk Focke Keramiek