Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Dils & Mander

Jeroen Dils & Jonas VermanderMeubels & woonaccessoires in design beton

Design beton is nog niet zo bekend bij de meeste mensen. Er is nochtans zoveel mogelijk met dat materiaal. Eigenlijk moet je design beton beschouwen als ‘vloeibare natuursteen’, we kneden en vormen het volledig naar onze hand.

De sterktes van dat materiaal willen we zo veel mogelijk naar voor brengen. Ons design beton is sterker en duurzamer dan de meeste materialen en laat een grote vormvrijheid toe. Bovendien is het materiaal kleurvast. Die eigenschappen zorgen ervoor dat onze meubelen zowel buiten als binnen kunnen staan.

We maken eerst een model, vaak door te 3D-printen. Daarna maken we een negatief en vullen we dat met design beton. Na enkele dagen halen we de uitgeharde vorm uit de mal en schuren we scherpe kanten en vlekken weg.

Bekijk alle producten van Dils & Mander

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Onze ontwerpen zijn slank en bezitten vaak strakke lijnen.

Waar krijg je de beste ideeën?

We wonen beiden in Gent en vinden daar vaak onze inspiratie. De oude Gentse binnenstad herbergt veel verdoken architecturale parels.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Maarten Van Severen.

Welke grote droom koester je?

Ooit willen we samenwerken met enkele grote architecten zoals Calatrava om design beton naar een hoger niveau te brengen.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

We hebben een eigen productlijn maar doen ook maatwerk. Een keukenblad in design beton? Een wastablet met integrale spoelbak? Of een volledige douchebekleding? Zoals gezegd is veel mogelijk met design beton. Zowel qua kleur, toepassing als afmetingen.

"De sterktes van dat beton willen we zo veel mogelijk naar voor brengen. Ons design beton is sterker en duurzamer dan de meeste materialen en laat een grote vormvrijheid toe."

Gepost op 30/03/2017
Stuur Dils & Mander een bericht

Producten van Dils & Mander