Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Claudia Baertsoen

Claudia BaertsoenKunst & hoeden

Al mijn creaties ontstaan op een zijden doek. Ik schilder met lijm en verf, maar werk ook met was, krijt, acrylverf, gels, behangerslijm en zelfs bladgoud.

Ik creëer altijd een harmonieus geheel, ongeacht de verschillende technieken die ik gebruik. Het resultaat stoom ik twee uur en lijm of span ik op een katoenen canvas. Met dat textiel kan ik nog veel kanten uit.

Ik besef dat mijn ontwerpen niet voor iedereen zijn. Maar dat is ook mijn doel niet. Ik gebruik heel veel kleur en hou van drukke composities. Dat is een reflectie van mijn positieve en vrolijke persoonlijkheid. Zo verklaar ik de oorlog aan grijze dagen.

Wat is de rode draad in je werk?

Mijn werk herken je meteen aan de explosie van kleuren, stipjes en motieven. Het is een fantasiewereldje waarin je bloemen, insecten planten en dieren herkent. Elk werk is iets unieks maar heeft hetzelfde doel: een vrolijke lach op je gezicht toveren.

Wat is je ambitie als ontwerper?

Nog veel mooie dingen maken die mensen blij maken. Ooit wil ik eens exposeren in een iconische stad zoals New York of Milaan.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Mijn voormalige lerares, de bekende schilderes Kiliche. Zij heeft me veel verschillende technieken geleerd. Daarna ben ik mijn eigen weg op gegaan.

Welke grote droom koester je?

Ik zou graag een wereldreis maken.

Wat wou je worden als kind?

Air hostess, want die reizen veel. Ik woonde als kind in Portugal en reisde toen al heel graag.

"Ik verklaar de oorlog aan grijze dagen, met een explosie aan kleuren, stipjes en technieken."

Gepost op 30/03/2017
Stuur Claudia Baertsoen een bericht