Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Claire Martin Wines

Johan & Karen SmetsBelgische wijn

Wij, Johan en Karen, zijn de zielen achter de Belgische wijn Claire Martin. Daarnaast zijn wij nog tuinarchitect (Johan) en Architect (Karen). Onze droom is om ons beroep te kunnen maken van de wijn.

In 2011 besloten wij om wijn te produceren en werden de eerste wijnstokken geplant. Onze eerste klant was niemand minder dan Giovanni Oosters, de bekende Limburgse chef die liefst met streekproducten werkt. Wij doen alles zelf. Van het werk in de wijngaard, het produceren van de wijn tot en met het kleven van de etiketten op de flessen. 

We maken onze eigen variant van de klassieke Franse Champagne. Het resultaat is een heel zuiver en fris product dat zo natuurlijk mogelijk geproduceerd wordt zonder toevoeging van suiker of sulfieten. Het belangrijkste aan een goede wijn is een goede wijngaard, gezonde en kwalitatieve trossen zijn dus noodzakelijk. De trossen worden bij ons met de hand geplukt en per soort in kleine vaten vergist. Zo kan dit proces zonder toevoeging van bewaarmiddelen gebeuren. Na 15 maanden rust in de kelder krijgen de flessen hun kurken stop en zijn ze drinkbaar.

Bekijk alle producten van Claire Martin Wines

Welke stap vinden jullie het leukst?

Het maken van de assemblage want dan proeven wij voor het eerst ons eigen product.

Wat is de rode draad in jullie product?

Zuiverheid.

Waaraan kunnen we jullie mousserende wijn herkennen?

De frisse en fruitige neus.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

De wereld rondreizen!

Welke (creatieve) Belg beschouwen jullie als jullie voorbeeld?

De Belgische modeontwerpers omdat ze België als modeland op de kaart hebben gezet. Belgische wijnen hebben evenveel kwaliteiten en wij streven er naar om als wijnland erkenning te krijgen.

"Het belangrijkste aan een goede wijn is een goede wijngaard, gezonde en kwalitatieve druiven zijn dus noodzakelijk."

Gepost op 26/07/2017
Stuur Claire Martin Wines een bericht

Producten van Claire Martin Wines