Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Chocolat Essentiel

Philippe DarcisWeldoende Belgische Bio Chocolades

Na mijn ingenieur master en geneeskunde bachelor volgde ik een opleiding in de chocolade-ambacht bij Callebaut en Syntra. Ik bekwaamde me ook in kruidenleer en ben tevens een zeer enthousiast imker. 

Het verhaal van Chocolat Essentiel begon een paar jaar geleden toen een voorgeschreven aromatherapie mij uitdaagde om de dagelijkse inname ervan aangenamer en minder omslachtig te maken. Essentiële oliën, natuurlijke medicijnen zonder bijwerkingen, worden meestal ingenomen door honing als vehikel te gebruiken. Om de smaak te verbeteren, begon ik monoflorale honing en zestes te gebruiken. Om de inname te vergemakkelijken, werd het mengsel met 100% pure cacao omhuld.

De resulterende lekkernijen, gemaakt van slechts deze paar ingrediënten, zijn een enorme bron van vitaminen, mineralen, vezels en biologisch actieve verbindingen.

Het idee voor een nieuwe praline ontstaat vaak door een gezondheidsperikel  - moeheid, hoofdpijn, stress, nervositeit .. en dan ga ik op zoek naar het actieve ingrediënt op de essentiële oliënmarkt. Via 'food pairing' expertise en websites vind ik monoflorale honig en zestes die de smaak in evenwicht brengen. Een eerste reeks wordt uitvoerig getest op smaak door een klein panel en indien genoeg vraag komt de praline op de markt. 

Elke praline is handgemaakt in het door een familie gerunde atelier, volledig aangedreven door een watermolen op het terrein. De dozen, gemaakt van afvalcacaoschelpen, zijn composteerbaar, recycleerbaar of herbruikbaar.

Bekijk alle producten van Chocolat Essentiel

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Pralines: bijzonder lekker van smaak, bestaande uit enkel cacao, honing en essentiële oliën en soms ook zeste.
Verpakking: milieuvriendelijk en prachtig afgewerkt.

Wat is je ambitie als ontwerper?

Gelukkig te werken om gelukkig te leven.

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Wanneer er een tweede bestelling komt.

Wat is de rode draad in je werk?

Drie elementen staan centraal in Chocolat Essentiel: people, planet en profit.
- people: cacao, honing en plantenextracten op een zodanige manier combineren dat ze lekker en gezond zijn
- planet: energie- en afvalneutrale productie, meer concreet de waterkracht en verpakking uit afvalstroom cacaoproductie
- profit: bewijzen dat met minimale investering je een gezond bedrijf kan runnen

Wat wou je worden als kind?

Uitvinder.

Producten van Chocolat Essentiel