Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Chiaro e Scuro

Carine JacobsKunst & Woonaccessoires

Mocht ik een historische figuur zijn, zou ik Picasso willen zijn. De liefde voor kunst en creativiteit zit al lang in mijn bloed. Zelfs als kind wist ik al dat ik kunstenaar wilde worden. 

Ik heb het geluk gehad dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Samen met mijn man werk ik aan onze creaties in ons atelier in Heindonk. Onze reizen en foto's van leuke, ongewone dingen die ik tegenkom zijn vaak inspiratie voor nieuwe en originele ontwerpen - schilderijen en keramiek. Mijn keramieken creaties zijn vaak vervaardigd uit zwarte Spaanse klei dat lava zwart wordt in de oven. Dit staat dan mooi in contrast met de hevige tinten metaallak waaraan ons werk ook wel te herkennen is. 

Het opbouwen van de klei naar mooie vormen, en deze zien tot leven komen naar het eind product, geeft me enorme voldoening. En als de modellen uit de oven komen zoals ik ze gewild heb, dan ben ik helemaal blij! 

Bekijk alle producten van Chiaro e Scuro

Wat is de rode draad in je werk?

Kleur en zwart - licht en donker = Chiaro e Scuro.

Wat is je ambitie als ontwerper?

De vormen met mijn opbouwtechniek en geschraap er zo fijn te laten uitzien dat niemand gelooft dat dit met de hand is opgebouwd.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan willen doen?

Nog meer op reis gaan. 

Welke film of welk boek liet je niet los?

Ik lees eigenlijk te veel....

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Kleur is mijn grote passie, in tuinieren en inrichten van ons huis.

"Het opbouwen van de klei naar mooie vormen, en deze zien tot leven komen naar het eind product, geeft me enorme voldoening."

Gepost op 22/06/2018
Stuur Chiaro e Scuro een bericht

Producten van Chiaro e Scuro