Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Cato Oyen

Cato OyenGeïllustreerde postkaarten, tote bags & posters

Ik ben freelance grafisch vormgever, maar steek daarnaast veel tijd in mijn eigen webshop. Ik ben altijd een ondernemer geweest. Een jaar geleden heb ik de grote stap genomen om met mijn talent en goesting zelfstandig iets op te bouwen. Ik steek er enorm veel tijd in, maar altijd met veel liefde en plezier.

Het begint altijd met een kriebel, een idee. Dan krijg ik veel goesting om met dat idee iets te doen, iets te maken. Ik werk het idee uit. En opnieuw, en nog eens. Tot ik iets heb dat echt werkt. En dan kan ik niet wachten om het online te plaatsen en te wachten op reacties.

De rode draad in mijn werk? Dat zijn ik, jij, wij. Het alledaagse leven en de gebeurtenissen en de emoties die daarbij horen. Verdriet, enthousiasme, schaamte, depressie, lief zijn voor elkaar en voor jezelf. Dat klinkt zwaarmoedig, maar dat is het niet. Daarom zeg ik: niet oké is ook oké; een van de spreuken op mijn kaartjes.

Bekijk alle producten van Cato Oyen

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Aan de veel kleuren. Mijn werk moet iets positiefs, luchtigs en leuks uitstralen, ondanks de soms zwaardere thema's. Mijn illustraties zijn vrolijk, met veel keur en een vleugje humor. Want we mogen niet vergeten af en toe eens te lachen. 

Waar haal je je inspiratie?

Uit mijn dagelijks leven. Ik ben hoogsensitief, wat lastig is Maar ik probeer het om te zetten in iets positiefs, door mijn ervaringen te tekenen of erover te vertellen in mijn InstaStorys op Instagram of Snapchat.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik ben impulsief (volgens mijn papa, maar wel de goeie impulsief hoor, zeg ik dan), zo zot als een achterdeur (volgens mijn broer) en ongeduldig (volgens mijn mama).

"Niet oké is ook oké."

Gepost op 30/03/2017
Stuur Cato Oyen een bericht

Producten van Cato Oyen