Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Candice De Rijcke Jewelry

Candice De RijckeJuwelen

Het ontwerpen van juwelen was altijd al een grote passie van mij. Toen ik werkte als interieur architect in 2004 maakte ik zilveren juwelen als hobby. Maar het was na de geboorte van mijn dochter in 2015 dat ik besliste avondschool goudsmid te volgen, met als objectief er mijn werk van te maken. Het was voor mij een evidentie; ik wou leven van mijn passie.

Elk juweel gaat door mijn handen. Het minimalistische en sobere design van mijn collecties, evenals de geometrische vormen, geven het assortiment een tijdloze stijl. Sommige productiefasen zoals steen zetten of graveren worden wel gedelegeerd aan deskundige handen in ateliers in Antwerpen. Het is heel belangrijk voor mij dat mijn juwelen in België worden gefabriceerd, en dat ik mijn materialen in België of in buurlanden koop.

Over het algemeen vind ik mijn inspiratie als ik voor een paar dagen er even tussen uit ga om te rusten en te genieten. Maar uiteindelijk zit ik de hele tijd te denken aan mijn juwelen omdat ik overal ideeën krijg. 

Mijn ambitie is mijn merk te laten groeien zodat ik iemand in dienst kan nemen. En in buitenland verdeeld te worden, dat is mijn grote droom!

Bekijk alle producten van Candice De Rijcke Jewelry

Wat is de rode draad in je werk?

Sober, tijdloos, puur, minimalist. 

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

In hedendaagse architectuur, maar ook in de natuur.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Ik zie graag het werk van Pol Bury en Maarten Van Severen.

Wat wou je worden als kind?

Als kind was ik altijd aan het knutselen en ik droomde om mijn realisaties te kunnen verkopen in een eigen winkel of zo.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Ik doe nu juist wat ik altijd van gedroomd heb...

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik ben een echte snoeper! Ik doe ook soms een beetje gek, meestal als er leuke muziek is op de radio. Mijn kinderen zijn dit ondertussen al gewoon! 

"Elk juweel gaat door mijn handen, en wordt op een ambachtelijke manier me passie gemaakt."

Gepost op 15/10/2019
Stuur Candice De Rijcke Jewelry een bericht

Producten van Candice De Rijcke Jewelry