Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Borduuratelier Kenny Damian

Kenny DamianBorduurwerk

Ik werk al sinds 2007 als restaurateur en conservator textiel en kostuum. Omdat ik het niet alleen belangrijk vind om de objecten te bewaren maar ook de kennis en de verschillende technieken waarin deze vervaardigd zijn niet verloren te laten gaan ben ik verschillende borduurtechnieken gaan leren. Van hieruit is dan weer het idee gekomen om hedendaagse ontwerpen te borduren en mijn borduuratelier werd geboren!

Tijdens mijn werk als textielconservatrice, wanneer ik vrijwel alleen ben, komen de beste ideeën me te binnen. Deze zet ik dan op papier als lijntekening, wat dan gebruikt wordt om over te brengen op het textiel. Vaak maak ik gebruik van metaaldraad in mijn creaties, en worden er verschillende technieken en materialen gebruikt in één ontwerp. 

Graag wil ik dat mensen borduren als ambacht opnieuw appreciëren. Of zelfs dat mensen meer in het algemeen het manuele productieproces van textiel - het weven, verven, bedrukken, borduren - opnieuw naar waarde schatten. De industrialisatie heeft textiel als een te groot wegwerpproduct gemaakt, wat enorm spijtig is. 

Bekijk alle producten van Borduuratelier Kenny Damian

Welke stap in het creatief proces vind je het leukst?

Iedere stap. Het brengt je namelijk naar het eindresultaat.

Hoeveel tijd besteed je aan je activiteit?

Dat is moeilijk te zeggen...Tijdens mijn conservatiewerk kan ik ook denken aan mijn borduurwerk en omgekeerd. Het zijn (denk)processen die door elkaar lopen. 

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Fijn en precies werk.

Naar welke muziek luister je?

Klassieke muziek, Oosterse muziek. Vaak tijdens het werk luister ik ook naar luisterboeken; dit geeft rust in mijn hoofd

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

In de eerste plaats kan ik mijn leven niet anders voorstellen dan hoe het nu is.... Misschien iets met bloemen en planten.

"Graag wil ik dat mensen borduren als ambacht opnieuw appreciëren."

Gepost op 19/05/2020
Stuur Borduuratelier Kenny Damian een bericht

Producten van Borduuratelier Kenny Damian