Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Blosm

Peter CoelGeestrijke dranken

Blosm is onverwacht uitgegroeid van een hobby naar mijn tweede beroep in 2015. Tijdens de hardfruit crisis van 2014, toen Rusland de import van Belgische appels en peren schrapte, vonden we het belangrijk om de boeren (en mijn schoonvader was er één van) te helpen en een hart onder de riem te steken. Ik zocht naar oplossingen voor de overstock in fruit en kwam uit bij gin, een hype die vanuit het buitenland zou kunnen overwaaien naar België. We besloten toen om Blosm te professionaliseren.
Samen met mijn vrouw Inger run ik ook nog een cateringbedrijf en tijdens mijn vrije tijd kan me steeds vinden in de stokerij!  

Blosm is een echt familiebedrijf - eens de ganse familie een recept heeft geproefd en goegekeurd, is het goed genoeg om productie hiervan te starten. Aandacht voor kwaliteit en een passie voor het ambacht van het distilleren is voor ons uiterst belangrijk. We beheren dan ook het volledige proces, van het telen van het fruit tot het bottelen van de flessen. Op die manier staat het familiebedrijf garant voor het Blosm merk en haar smaakvolle topproducten.

Persoonlijk vind ik het stookproces het leukst. Typisch aan onze producten is dat er enkel en alleen eigen geproduceerde fruitsoorten worden genomen om de basisalcohol te distilleren. Dit garandeert het unieke en artisinale karakter van al onze producten. 

Bekijk alle producten van Blosm

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

In kleine dingen - eten, humeur ... 

Wat is de rode draad in je werk?

Het verwerken van enkel onze eigen overstock van fruit. 

Hoe is Blosm onstaan?

okt 2014: start van de hardfruit crisis
dec 2014: brainstormen over wat we met overstock van fruit kunnen doen
jan 2015: concept wordt vastgelegd
mrt 2015: aankoop distillatiekolom
nov 2015: oplevering vergunning accijnzen
dec 2015: release eerste gin  

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert..

Ik ben een open boek! 

"Het feit dat we enkel en alleen fruit van eigen teelt gebruiken in onze producten maakt ons uiterst uniek."

Gepost op 09/01/2018
Stuur Blosm een bericht

Producten van Blosm