Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

B.LAB

Barbara Van den BroeckKeramiek

Onder het merk [B.LAB] creëer ik keramiek tableware en interieurobjecten. De B staat voor mijn naam, Barbara, en LAB is mijn atelier waar experimenten plaats vinden, artistieke breinen elkaar vinden, expertises elkaar aanvullen en kruisbestuivingen ontstaan.

Elk ontwerp is een uitdaging om te experimenteren met vorm, kleuren van klei, structuren in de massa, verschillende soorten glazuur proberen, toevoeging van prints of vreemde materialen zoals hout, glas, metaal. En dat boeit mij enorm. 

Elke creatie ontstaat vanuit een persoonlijke behoefte of een specifieke vraag uit mijn omgeving. Het zijn dus gebruiksvriendelijke, nuttige objecten, vaak met meerdere functies. Zo creëerde ik bekers waaruit men kan drinken, theelichtjes in kan zetten of die zelfs kunnen dienen als vaasje. De vier natuurelementen - aarde, water, wind, vuur - zijn altijd te vinden in mijn werk, alsnog een zekere eenvoud in vorm en tint.

Mijn creaties dienen als kader voor gezellig tafelen in goed gezelschap in een sfeervol interieur waar rust heerst.

Bekijk alle producten van B.LAB

Sta je ook zelf in voor de productie of besteed je dat uit?

Ik sta volledig zelf in voor de productie.

Wat is de rode draad in je werk?

Als keramiste en ontwerper haal ik inspiratie uit mijn reizen, muziek, de natuur en kruisbestuiving met andere disciplines.

Naar welke muziek luister je?

Ik ben helemaal jazzaddict!

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Naast mijn functionele collectie werk ik sculpturaal, beeldend vaak in combinatie met andere kunstenaars zoals fotografen, wolkunstenaren, houtbewerkers. DJAZART is een jaarlijkse expo met een jazzevent wat ik mee help organiseren.

"... klei dwingt focus af, alle andere gedachten moeten wijken."

Gepost op 06/08/2019
Stuur B.LAB een bericht

Producten van B.LAB