Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Belgische Saffraan

Linda Van den BulckSaffraancreaties

We telen saffraan en maken zelf gesaffraneerde producten. Of we werken samen met kleine, lokale ambachtelijke producenten die dezelfde visie hebben over kwaliteit en duurzaamheid.

Je zou me een saffraanboerin kunnen noemen. In 2012 raakte ik gefascineerd door een krantenartikel in Bretagne. Ik las dat saffraan kon gedijen in een noordelijk klimaat. We hadden plaats over in de tuin en besloten het erop te wagen, zonder voorkennis. De eerste oogst leverde maar liefst 3,12 gram saffraan op. Dat lijkt weinig, maar dat is een record voor duizend bollen.

We wisten toen nog niet hoe het verder zou evolueren, dus we besloten om op elke vraag ‘ja’ te antwoorden. We kwamen in aanraking met pers, publiek, de culinaire wereld, ... Elke creatie is het resultaat van een toevalligheid, een ontmoeting, een experiment, een nachtelijk idee, ...

Bekijk alle producten van Belgische Saffraan

Wat is je ambitie als ontwerper?

Een boek schrijven.

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Moeilijk zijn we niet te herkennen. We zijn namelijk de enige saffraanboeren in Vlaanderen en de oudste in België. Heel belangrijk: we werken 100% ecologisch. We gebruiken géén pesticiden, herbiciden, fungiciden. In teeltwijze zijn we - voor zover we weten - uniek. Sommige van onze producten zijn wereldprimeurs.

Wat wou je worden als kind?

Verkoopster in een broodjeszaak of slagerij. Er was bij het Centraal Station een beenhouwerij 'De Panaché'. Daar zag ik dames slaatjes van een grote schaal scheppen en in kleine potjes doen. Dat leek me zalig om later te mogen doen!

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik ben erg eigenzinnig, zeer trouw, soms (te) impulsief, soms (te) doordacht, zeer selectief en erg leergierig.

"We zijn de enige saffraanboeren in Vlaanderen en de oudste in België."

Gepost op 30/03/2017
Stuur Belgische Saffraan een bericht

Producten van Belgische Saffraan