Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Behout

Fevry DillianMeubels & interieuraccessoires

Onder het merk Behout maak ik vooral handgemaakte interieur objecten die functioneel of decoratief zijn, gebaseerd op een simpel en sober ontwerp, en in pure materialen. De rode draad in mijn creaties is dus eenvoud en puurheid. En ambacht natuurlijk. Alles wordt met veel liefde gemaakt in mijn eigen atelier.

Ik startte Behout op in 2017 na vooral actief te zijn als podiumbouwer waarbij ik vooral voor kunstenaars meubels en installaties bouwde, wat me leidde tot het experimenteren met eigen ontwerpen. Ik combineer mijn werk als schrijnwerker met mijn job als audioloog, wat voor een leuke afwisseling zorgt.

Vaak experimenteer ik met de overschotjes hout die ik uit andere projecten over heb. Dat vind ik eigenlijk het leukst - het experimenteren met verschillende afmetingen en het finetunen en versimpelen van een ontwerp. Vaak krijg ik de beste ideeën wanneer ik nadenk over een andere manier om het object te vervaardigen, of wanneer een voorgaande mislukte poging op niets uitdraaide, dan blijf ik zoeken. 

Ik wil graag mijn eigen collectie verder uitbreiden en blijven experimenteren met nieuwe ontwerpen. Maar ook een groter publiek bereiken met de objecten die ik maak! 

Bekijk alle producten van Behout

Hoeveel tijd besteed je aan je activiteit?

Als schrijnwerker werk ik vijf dagen op zeven. Dit omvat ook de eigen ontwerpen en productie ervan.

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Wanneer het ontwerp tot zijn puurste vorm is teruggebracht. En wanneer de verhoudingen net goed zijn. 

Welke (creatieve) Belg beschouw je als lichtend voorbeeld?

Django Reinhard en Rinus Van de Velde.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Muzikant of producer.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik heb veel geduld. En ik hou van kerstmuziek.

"Vaak experimenteer ik met de overschotjes hout die ik uit andere projecten over heb. Dat vind ik eigenlijk het leukst."

Gepost op 25/12/2019
Stuur Behout een bericht

Producten van Behout