Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Baccarne

Bart BaccarneAlles ontwerper

Ik ben productontwikkelaar van opleiding: ik bedenk, probeer uit, en breng op de markt in eigen beheer of in opdracht. Daarnaast geef ik les in meubelontwerpen in het hoger onderwijs. Van kinds af speelde ik al uitvinder en maakte robotten van Nesquick-dozen en het is ook mijn passie geworden, een 'way of life' waar ik vrijwel steeds mee bezig ben in mijn hoofd. 

Ik creëer alles wat het leven beter kan maken en het welzijn kan verhogen. Dan kom je bijvoorbeeld al snel bij chocolade uit. Of windmolens die licht geven. Of tuinmeubelen van gerecycleerd kunststof. Of een expo ontwerpen met parafernalia van een oude brouwerij, waarbij we zelfs het gelegenheidsbier, de etiketten en de viltjes ontwierpen. Of handige tools bedenken die stads-moestuinieren makkelijker en efficiënter maken. Diversiteit is het sleutelwoord. Het houdt ons scherp en brengt cross-links teweeg in ons brein voor betere creativiteit.

Het bedenken van nieuwe creaties vind ik het leukst. Hier komt het creatieve, zowel als het functionele aan bod. Ik streef ook zeker niet naar conformiteit in mijn werk; het is juist de diversiteit dat alles boeiend maakt. En signatuur draagt niet per se bij tot een beter product. 

Bekijk alle producten van Baccarne

Wat is de rode draad in je werk?

Diversiteit. Duurzaamheid. Smart solutions.

Wat is je ambitie als ontwerper?

Meer mensen bereiken met producten die hun leven kunnen verbeteren, inclusief het mijne.

Welke historische figuur had je willen zijn?

Leonardo Da Vinci.

Wat wou je worden als kind?

Uitvinder. 

Welke film of welk boek liet je niet los?

Mijn moestuin, van Wim Lybaert

"Ik creëer alles wat het leven beter kan maken en het welzijn kan verhogen. Diversiteit is het sleutelwoord. Het houdt ons scherp en brengt cross-links teweeg in ons brein voor betere creativiteit."

 
Gepost op 16/05/2020
Stuur Baccarne een bericht

Producten van Baccarne