Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Awardt

Wies Dehert & Els Van den BerghenHandtassen & hoeden

Wij hebben Awardt opgericht in 1997. Awardt is ons levenswerk. We zijn moeder en dochter met een fascinatie voor natuurlijke materialen met al hun natuurlijke imperfecties. Awardt kan je bijvoorbeeld ook lezen als ‘a wart’, Engels voor ‘een wrat’. Dat is een natuurlijke imperfectie met, in onze ogen, een interessante structuur.

Elke Awardt collectie heeft de vorm van een piramide. Het model aan de tip van de piramide is ongecensureerd creatief. We gaan voluit en houden geen rekening met verkoopprijs of commercieel potentieel. De ontwerpen aan de basis van de piramide zijn toegankelijker en betaalbaarder, maar daarom niet minder mooi of uitgesproken.

We houden van leder met ‘een randje’. Dat zijn de stukjes die normaal weggegooid worden. Die imperfecties tonen volgens ons net de authenticiteit aan: de oksel van een struisvogel, de aars van de krokodil, ... We proberen elke creatie iets speciaals te geven. Awardt is nooit banaal of doorsnee.

Bekijk alle producten van Awardt

Wat is je ambitie als ontwerper?

Trouw blijven aan onze ideeën. Mooie samenhangende collecties maken en de naam Awardt bekender maken. We willen de productie ook in België houden.

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Als je na maanden of zelfs jaren merkt dat een tasje nog steeds perfect zit en een tijdloos ontwerp heeft.

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Een foto, een blad, een dier ... Alles wat zich vastzet in ons hoofd kan uitgroeien tot een nieuwe lijn. We houden ook van contrasten: glad tegenover gekerfd, geschubd of gelobd.

Welke film of welk boek liet je niet los?

'The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert', met prachtige kostuums, pluimen en hoofddeksels. Lekkere kitsch.

"We houden van de imperfecties in natuurlijke materialen. We gaan op zoek naar structuren en texturen, waardoor onze tassen er nooit banaal uitzien."

Gepost op 30/03/2017
Stuur Awardt een bericht

Producten van Awardt