Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Atelier Flexje

Katrien RoosenAlles voor baby's & kids

Ik ontwerp voornamelijk feestelijke kinderkleding, maar daarnaast maak ik allerlei leuke cadeau-accessoires zoals verjaardagskronen, (geboorte)-dekentjes, turnzakken, slabben, enz. Elk product wordt gemaakt met de slogan 'Together we create WOW-some memories!' in het hoofd. De WOW staat voor 'Wij Ontwerpen voor Wonderwezentjes, Wijsneusjes en Wensdenkertjes'. 

Het creatieve zit al levenslang in mij. Het echte creëren doe ik dan ook het liefst. Gewoon puur en creatief genieten, en het werken met prachtige materialen. Het is ook uiteraard het spannendste moment - het moment dat het product bij de klant komt of afgehaald wordt. En wanneer de klant een 'wow' over de lippen krijgt, dat is ook een heel mooi moment! 

De rode draad in mijn werk is vooral herinneringen maken, een verhaal in de producten steken. Iets maken waarbij men het later vastneemt of terug ziet en met een warm gevoel terug denkt aan elke herinnering dat men gemaakt heeft met het product. Heel vaak vind je een subtiel gouden toets in mijn werk terug. Soms wat feller. Een eigentijdse of eigenwijze, luxueuze uitstraling waarbij ambacht van belang is.

Bekijk alle producten van Atelier Flexje

Wanneer heb je besloten dat je dit wou doen?

Eigenlijk al in 2013. Maar ik ben me eerst gaan bijscholen om technisch sterker te staan. De technieken in de vingers te krijgen en goed te kunnen overdenken wat ik wil voor het atelier.

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Uit het leven, uit boeken, uit de natuur, vanuit mensen, ... Eigenlijk uit de hele leefwereld. Een subtiel detail ergens, kan een inspiratiebron zijn en uitvergroot weergegeven worden in mijn werk.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Ik bewonder Nelly Biesemans. Niet de stijl, maar eerder de inspiratie, de doorzetting, iemand dat al jaren in het vak staat op haar eigen krachtige manier. 

Welke grote droom koester je?

Een mooi, groot atelier met een gezellige ontvangstruimte. Waar creëren op de eerste plaats staat. Onze mooie Belgische textielsector kansen geven om terug te mogen floreren.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik kan een redelijke chaoot zijn. Zit vaker met mijn hoofd in de wolken dan dat ik op aarde zit. Het stond dan ook vaak op mijn rapport als kind: 'dagdromer'.

"Together we create WOW-some memories!"

Gepost op 04/01/2021
Stuur Atelier Flexje een bericht

Producten van Atelier Flexje