Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Atelier Feryn

Mira, Lize & Yanne FerynHandtassen

Atelier Feryn is een echt familie bedrijf. Wij zijn drie zussen die opgroeiden in een huis vol creativiteit!
Na een opleiding 'Marokijnbewerker', die we met mama volgden, hadden we zo veel zin om alles te laten vallen en ons eigen atelier op te richten dat we dat gewoon gedaan hebben! In oktober 2015 ging onze webshop effectief online. 

Vaak halen we inspiratie uit een situatie, een stuk textiel, een boeiend verhaal, een kunstenaar... Of aan zee - meer specifiek de zee in Cadzand, waar we met ons mama, die kort na de opening van de webshop overleed, vaak waren, leverde de 'Maran-collectie' op. 

Het creatief mogen zijn is het allerleukste van onze job! Uiteraard vinden we het maken van de creaties zelf ook nog steeds leuk, maar we beperken heel bewust onze oplages. Zo blijven onze ontwerpen uniek en heel exclusief. 
De combinatie van texturen komt ook vaak terug in onze ontwerpen. We houden heel erg van het tactiele; een handtas is iets om aan te voelen, meer dan om naar te kijken. Combinaties van prints met effen leder, vis met rund, diepdruk met hoogglans, daar houden we van. 

In de toekomst zouden we graag verder doen op het ritme waarop we nu bezig zijn, waarbij we geen compromissen maken tussen de zakenwereld en het moederschap. Wij hopen ook dat onze kinderen - die dagelijks in het atelier zijn - de creativiteit helemaal in zich opnemen! 

Hoeveel tijd besteed je aan je activiteit?

Meer dan fulltime. Onze (ondertussen zeven) kinderen komen na schooltijd naar het atelier, en spelen hier dan samen terwijl wij verder werken.

Wat is jullie ambitie als ontwerpsters?

We go with the flow. :-) Uiteraard zou het fijn zijn een vaste naam in de handtassenwereld te worden. Maar we kijken niet te heel ver vooruit en werken vooral op buikgevoel. Het leuke aan samenwerken met zussen, in een klein bedrijfje, is dat we heel snel kunnen schakelen. 

Waar krijg je de beste ideeën?

Lize woont in de stad, Yanne en Mira op het platteland. Dat maakt dat we voor een heel andere input zorgen bij het ontwerpen. Elkaar een beetje temperen of peper geven zorgt dat we steeds scherp staan en met een goeie compromis naar buiten kunnen komen waar we alledrie van houden.

Wat wou je worden als kinderen?

Wij fantaseerden dat we met de drie zusjes een winkeltje zouden openen met zelfgemaakte spulletjes. Toen hadden we vriendschapsbandjes en parelkettingen in gedachten, 20 jaar later zijn dat handtassen geworden.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Dan zouden we een andere creatieve uitdaging zoeken. Theaterkostuums en -decors, aankleding van feesten, schilderen, juwelen... Zolang we maar ons ei kwijt kunnen.

"Yanne, Mira en Lize Feryn hebben al van kinds af aan een liefde voor schoonheid, creativiteit, eerlijkheid en elkaar."

Gepost op 07/02/2019
Stuur Atelier Feryn een bericht