Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Atelier C Breit

Charlotte ChristiaenKnitwear

Mijn hoofdberoep is ontwerper bij een behangpapier bedrijf, en mijn taak bestaat eruit om producten uit te kiezen, te combineren en uit te testen, om kleuren te maken met verfpasta's en pigmenten, kleuren te corrigeren en de productie op te volgen. Atelier C Breit is hier heel complementair aan, en laat me toe om creatief bezig te zijn met het creëren, én mezelf uit te dagen om te groeien: om te leren verkopen, om te leren aandacht te trekken via social media, om te kunnen verkopen in fysieke winkelpunten, om een webshop te hebben ..

Alles wordt door mezelf in mijn atelier uitgevoerd. Het label is eigenlijk heel klein, en mijn productie ook. Ik hoop te groeien met mijn label en misschien hier en daar iets uit handen kunnen geven, zoals bijvoorbeeld de fotografie en de webshop. 

Een nieuw product start met een idee, een verzameling van bestaande producten om op te inspireren en mijn vertrouwde bobijnen in merinowol. De eerste ideeën worden neergekrabbeld en dit vormt een start om technische stalen op de breimachine uit te gaan werken. Wanneer de technische stalen uitgewerkt zijn kan er overgestapt worden naar een eerste prototype van het product. Meestal worden er meerder prototypes gemaakt om zo tot het beste eindresultaat te komen. Wanneer het product tot stand is gekomen wordt dit met vrienden en familie gedeeld die nauw bij mij af en toe bij staan om reactie te geven. Bij opmerkingen wordt het product nogmaals opnieuw bekeken. 

Mijn ambitie is om steeds uit te breiden, maar ik probeer ook een boodschap mee te geven aan de mensen die ik bereik met mijn label: om meer bewust te consumeren.

Bekijk alle producten van Atelier C Breit

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Wanneer ik voel dat mijn ontwerp geslaagd is, meestal na een heel lang en kritisch proces, deel ik het met mensen in mijn omgeving en wacht hun mening af. Meestal zijn de reacties bevestigend en aan de opmerkingen wordt er altijd gewerkt. Er is altijd ruimte voor verbetering.

Wat is de rode draad in je werk?

Merinowol, kleur, kwaliteit en eenvoud zijn de rode draad in mijn ontwerpen.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Ellen van LN Knits is een lichtend voorbeeld voor mij, ze inspireert mij al sinds mijn studies.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Ik stel mijzelf vaak de vraag wat ik zou doen mocht ik op een dag niet meer kunnen doen wat ik nu doe. Daar vind ik nog steeds geen antwoord op. Ik denk dat de dingen soms gewoon op mijn pad komen en dat ik daardoor geprikkeld wordt. 

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Dat is natuurlijk wel een zeer moeilijke vraag. Iets over jezelf vertellen is voor vele mensen moeilijk. Dat is ook een uitdaging binnenin mijn label. Wat ik dus kan vertellen is dat ik mezelf continu uitdaag om in mijn label mezelf naar voren te brengen en ook te tonen. 

"Merinowol is een duur soort wol, maar ik vind kwaliteit namelijk zeer belangrijk, en dit is wat ik probeer te vertellen met mijn label."  

Gepost op 30/08/2020
Stuur Atelier C Breit een bericht

Producten van Atelier C Breit