Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

AR.M ANNA ROSA MOSCHOUTI

Anna Rosa MoschoutiJuwelen

Ik wou altijd architect worden. En dat heb ik ook waargemaakt. Maar op een bepaald moment in mijn leven, realiseerde ik me dat architectuur me niet de voldoening geeft om mijn leven compleet te maken. Ik wilde iets maken dat vrouwen zelfvertrouwen geeft, iets dat me een reden geeft om elke dag uit bed te komen. Dat werden minimalistische juwelen.

Ik ben minder creatief als ik op zoek ga naar ideeën, ik mag het niet forceren. Ik krijg mijn beste ideeën enkel als ik ontspannen ben en rondkijk. Architectuur, meubelen en steden inspireren me. Ik experimenteer met het initiële idee en ben altijd benieuwd naar waar dat me leidt. Het resultaat lijkt vaak niet meer op wat ik voor ogen had, maar dat is de magie van handwerk.

Als een minimalistisch merk, streef ik naar eenvoudig maar gedurfd design. Ik hou niet van schreeuwerige halskettingen, maar ook niet van saaie. Die balans vinden, dat is de moeilijkste inschatting tijdens het creatief proces. 

Wat is de rode draad in je werk?

Het idee dat vrouwen geen dure, luxueuze accessoires nodig hebben om op te vallen. Je hebt geen diamanten nodig om te schitteren.

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Het gebruik van ruwe materialen: touw, wol en koperen buisjes.

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Als ik aan mjin ontwerp niets meer kan verwijderen. 

Waar krijg je de beste ideeën?

Ik ben een stadsmens! Al verkies ik kleinere steden. Ik wil kunnen fietsen en wandelen waar ik dat wil. Daarom vind ik Antwerpen ideaal.

Welke historische figuur had je willen zijn?

Coco Chanel! Ze veranderde de modewereld op een ongelofelijke manier. Ze geloofde niet in dure juwelen en droeg altijd valse parels. Ze was haar tijd ver vooruit.

"Je hebt geen diamanten nodig om te schitteren. Ik hou van eenvoudige durf."

Gepost op 30/03/2017
Stuur AR.M ANNA ROSA MOSCHOUTI een bericht