Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

AnuschB

Anusch BayensGlascreaties

Toen ik in 1990 in België kwam studeren ben ik ook begonnen met juwelen maken. Ik studeerde Handelsingenieur en had de behoefte aan iets meer creatief. Ik miste Afrika, waar ik ben opgegroeid, en een vriendin van mij maakte juwelen met Afrikaanse parels. Zo ben ik kralen beginnen te verzamelen en juwelen maken. In 2005 heb ik mijn passie voor glas ontdekt, en het heeft me niet meer losgelaten. 

Mijn merk AnuschB is dus mijn voltijdse bezigheid geworden. Ik werk met glas, glasparels aan de brander in mijn eigen atelier om daarmee juwelen te ontwerpen, maar voor mijn sculpturen huur ik een 'hotshop'. Ook maak ik functionele objecten en kunstwerken, waarvoor ik een glasatelier met smeltoven huur. Ik ben er vrijwel voltijds mee bezig in mijn hoofd, en naast het creatief proces in mijn hoofd en aan de brander sta ik ook in voor de communicatie, administratie, verkoop, marketing, beurzen voorbereiden enz ... 

Het creëren van mijn juwelen en kunststukken is eigenlijk een heel intuïtief proces. Soms maak ik glasparels zonder te weten wat het eindresultaat zal zijn. Maar er zijn ook collecties waar ik tot in de puntjes alle details en afwerking op voorhand van weet. Elke glasparel blijft wel uniek en er kan steeds iets onverwachts voorkomen. Er zijn twee sterke invloeden op mijn werk en dat is het etnische wegens mijn kindertijd in Afrika, en mijn bewondering voor het pure en meer 'design'. 

Bekijk alle producten van AnuschB

Wat is de rode draad in je werk?

Eerlijkheid. Intimiteit. Elk creatie heeft een eigen verhaal. 

Wat is je ambitie als ontwerper?

Deelnemen aan COLLECT London en SOFA Chicago. Een droom!

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Dan voelt het gewoon goed. Het is eigenlijk moeilijk om uit te leggen... Maar soms twijfel ik heel lang en verander ik een ontwerp meerdere keren. 

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Overal: de natuur, het licht, mensen rondom mij, woorden die ik lees .. 

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Binnenhuisarchitect. Maar dan zou mijn passie voor glas het nog overnemen in die richting. 

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik hou ervan rondom mensen te zijn. Maar heb ook wel behoefte aan tijd voor mezelf.

"Life is the Dancer. You are the Dance." - E.Tolle

Gepost op 29/04/2020
Stuur AnuschB een bericht

Producten van AnuschB