Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

ANNY

Anny MaesVormgever

Ik ben vormgever en dat kan veel betekenen.
Op papier maak ik wenskaarten, met stof maak ik theaterkostuums, maar verder ontwerp ik ook huisstijlen, geboortekaarten en ander drukwerk. Als ik kan vormgeven dan ben ik blij. Mijn hoofdberoep is lesgeven in Visual Merchandising aan leerlingen van de tweede graad in het Bernardustechnicum in Oudenaarde.

Op mijn zestiende had ik een droom om mijn eigen drukkerij uit te baten. Pas later koos ik voor grafische vormgeving en toen werd het heel duidelijk: dit ben ik. Dit maakt mij heel gelukkig. Voornamelijk de combinatie van verschillende projecten uitvoeren geeft mij veel energie en werkt inspirerend.

Na tien jaar ontwerpen te maken voor vrienden, bedrijven en andere opdrachtgevers heb ik besloten om mijn creaties ook te delen met een breder publiek. Het voelt enorm goed. Als ik op mijn fiets zit om mijn wenskaarten bij een winkel te gaan leveren dan krijg ik een enorm goed gevoel.  

Bekijk alle producten van ANNY

Hoeveel tijd besteed je aan je activiteit?

Veel. Ik vind het heerlijk wanneer ik eens een volledige dag de tijd heb om met mijn eigen zaken bezig te zijn. Ik ben een nachtuil en dus ik kan ’s avonds echt lang doorwerken, wanneer iedereen slaapt.

Wat is je ambitie als ontwerper?

Ik wil blijven groeien. En ik wil mensen goesting geven om meer kaartjes en brieven naar elkaar te sturen. Daarnaast koester ik nog de droom om samen met mijn man, die schrijft, een boek te maken.  

Waaraan kunnen wij je werk herkennen?

Ik werk heel graag met tekst. De combinatie van tekst en beeld vind ik altijd een mooie uitdaging. En als het kan, dan steek ik er ook een vleugje humor bij.

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Het dagelijks leven. De kleurencombinatie op een sjaal, naar de rommelmarkt gaan, in boeken kijken (heerlijk), een tentoonstelling, een theatervoorstelling. Ik ben een stadsmens en vind het ook fijn om een koffie te gaan drinken op een drukke plek.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Ik hou van het werk van Stef Kamiel Carlens. De combinatie van muziek en kostuums in zijn werk is prachtig.  

"Ik wil mensen terug goesting geven om meer kaartjes en brieven naar elkaar te sturen."

Gepost op 12/12/2017
Stuur ANNY een bericht

Producten van ANNY