Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

annelies van alboom

Annelies Van AlboomMeubels en interieuraccessoires

Als architect en interieurontwerper ben ik al bezig met vormgeving, materiaalkeuzes enz, maar dan op veel grotere schaal. Het ontwerpen van interieurobjecten en accessoires vind ik enorm boeiend. De beide zijn natuurlijk aan elkaar gelinkt en heel complementair.

Ik hou enorm van uitgezuiverde ontwerpen en objecten die sterk worden dankzij hun eenvoud en verfijnde details. Het gebruik van eerlijke materialen, juiste verhoudingen, mooie vorm- en kleurencombinaties is heel belangrijk. Voor mij klopt het plaatje pas als dit goed zit bij elk ontwerp. Functionaliteit en duurzaamheid zijn daarbij ook belangrijke aandachtspunten.

Vincent Van Duysen, is architect en designer die ik enorm waardeer. Hij slaagt er perfect in te streven naar de essentie in elk ontwerp. Met strak en tijdloos design, gebruik van pure materialen en een warme uitgezuiverde stijl vind ik zijn werk echte pareltjes. Ook het traject dat hij heeft afgelegd is bewonderenswaardig.

Mijn ultieme droom is het inrichten en opstarten van een mooie wijnboerderij in Italië. Het inrichten van de mooie robuuste gebouwen met uitzicht over prachtige landschappen daar is op zich al een droom. Daarnaast heb ik er nog wel enkele andere ...

Bekijk alle producten van annelies van alboom

Welke stap in het creatief proces vind je het leukst?

Het fijnste is het bijna euforische gevoel dat je krijgt bij het eerste idee en de schetsontwerpen. Hier kan ik oprecht gelukkig van worden, dit geeft me ook heel veel energie.

Hoeveel tijd besteed je aan je activiteit?

Dat varieert, ik kan er soms avonden en weekends met bezig zijn om daarna het idee terug even te laten liggen. Je moet soms wat afstand nemen en het ontwerpproces even laten rusten om tot betere ideeën te komen. 

Wat wou je worden als kind?

Mijn oma vertelde me onlangs dat ik als kind al sprak van architect worden. Samen met mijn zussen hebben we ook uren gespendeerd aan het bouwen en herbouwen van lego huisjes... Leuke herinneringen.

Welke film of welk boek liet je niet los?

Ik hou enorm van Italië. De film "La Vita è Bella" is dan ook een van mijn favorieten  Het ontroerende verhaal, de muziek, het positivisme, én de Italiaanse sfeer.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik hou van impulsieve last minute beslissingen, zoals een avonduitstapje naar zee of onverwachte vrienden op bezoek wat dan uitdraait op een heel leuke avond. Ik geniet van het bezig zijn, heb veel energie en word gelukkig van eenvoudige dingen.

"Als architect hou ik enorm van ontwerpen die sterk worden dankzij hun eenvoud en verfijnde details, gebruik van eerlijke materialen, juiste verhouding en mooie vorm- en kleurencombinaties ... kleine dagelijkse gelukjes"

Gepost op 19/04/2020
Stuur annelies van alboom een bericht

Producten van annelies van alboom