Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

AnnaBelle

An BeullensKeramiek

Als klein meisje was ik verzot op knutselen. Kaarsen, verjaardagskaarten, decoratie ... En toen maakte het knutselen plaats voor studeren en later werken. Na enkele jaren begonnen mijn vingers weer te jeuken. Ik wou creëren in plaats van mijn dagen te spenderen in vergaderzalen en achter een bureau. En dus besloot ik in 2013 om mij in te schrijven voor een pottenbakkerscursus bij Syntra. Op dat moment had ik nooit gedacht ooit een voltijds pottenbakker te worden.

Terwijl mijn zelfvertrouwen achter de draaischijf groeide, begonnen ook mijn dromen om een professioneel keramiste te worden vorm te krijgen. In 2016 heb ik uiteindelijk mijn ontslag ingediend en ben ik begonnen die dromen waar te maken!

Aan de eenvoudige vormen en aardse tinten kan je mijn werk herkennen. Ik ben dan ook absoluut een natuurmens en vind het belangrijk om het natuurlijk karakter van het klei in de spotlight te zetten. 

Ik ben zelf mijn grootste criticus. Het blijft altijd spannend om de oven na 48 uur weer te openen en het eindproduct te zien. Er kan altijd nog iets mislopen, zeker tijdens deze laatste stap. Als ik een creatie zelf wil gebruiken of het met trots in mijn keuken of woonkamer wil zetten dan zijn mijn verwachtingen voldaan!

Mijn ultieme ambitie is dat elk door mij gecreëerd stuk een nieuwe warme thuis zal vinden en een speciaal plekje zal krijgen in iemands dagelijks leven.

Bekijk alle producten van AnnaBelle

Wat is de rode draad in je werk?

Eenvoud.

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Mijn liefde voor koken en bloemen en planten zorgt voor een constante inspiratiebron bij het ontwerpen van serviezen en bloempotten en vazen.

Hoeveel tijd besteed je aan je activiteit?

Minimum vijf dagen per week ben ik effectief aan de slag in mijn atelier. Maar in mijn hoofd ben ik er continu mee bezig! 

Wat wou je worden als kind?

Ik wou juffrouw of kunstenares worden. Sinds ik ook workshops en draailessen geef doe ik een beetje van beide...

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Reizen organiseren en begeleiden.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Wat ik zelf kan of kan leren wil ik liefst zelf doen. Zo hebben mijn vriend ik de voorbije vier jaar ons eigen strobalen huis gebouwd, van ontwerp tot afwerking.

"Eenvoudige vormen en aardse tinten."

Gepost op 04/03/2018
Stuur AnnaBelle een bericht

Producten van AnnaBelle