Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Aesaert

Griet AesaertHandtassen & lederen accessoires

Aesaert ontstond in Zürich waar ik stage liep als architecte. Ik woonde naast een lederhandelaar en raakte gepassioneerd door het materiaal en de mogelijkheden. Terug in België startte ik meteen met lessen lederbewerking en ontwierp ik portefeuilles om zo de technieken onder de knie te krijgen.

Gaandeweg durfde ik steeds grotere creaties aan, portefeuilles werden handtassen die ik tot op de dag van vandaag op maat van de klant afwerk. Elke handtas die mijn atelier verlaat, is uniek.

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Als de verhoudingen juist zitten. Het geeft me enorme voldoening als klanten kleine details opmerken en hun nieuwe aankoop koesteren. Het moet duidelijk zijn dat ik over hun handtas nagedacht heb, en het is dan ook leuk te zien dat ik een duurzaam product heb gemaakt dat voor lange tijd dagelijks gebruikt zal worden.

Wat is de rode draad in je werk?

Eenvoud en verhoudingen. Vanaf de start van Aesaert vormden deze twee principes het uitgangspunt voor elke tas. Het feit dat de allereerste tas die ik ooit maakte, GRT, nog steeds in ons assortiment zit en een van onze best verkochte tassen is, bewijst dat deze combinatie werkt.


Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Het stadsleven, oude films en prenten triggeren mij om nieuwe ontwerpen te maken, al zijn mijn klanten mijn grootste inspiratiebron. Ze komen vaak met specifieke vragen langs. In een gesprek wordt duidelijk wat hun noden zijn en waaraan de tas moet voldoen. Het zoeken naar oplossingen en combinaties om al deze tips te bundelen in een duurzaam ontwerp is misschien wel het leukste aspect van mijn job. De tas mag dan wel eenvoudig lijken, het verschil zit hem in de details wat de klant in het dagelijkse gebruik zal merken.

"Elke Aesaert heeft haar eigen verhaal." 

Gepost op 30/03/2017
Stuur Aesaert een bericht