Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

10voortwaalf

Tine Verdickt & Gert LutsWoonaccessoires

Gert is meubelmaker en ik doe creatief een beetje van alles - ik schrijf teksten voor magazines en websites van interieurmerken, ik maak creaproducties voor magazines zoals Libelle en ik probeer mijn eigen crea- en lifestyleblog overeind te houden. Tussen onze drukke voltijdse jobs proberen we dan ons merk 10voortwaalf uit te breiden. 

We liepen al een tijdje met het idee in ons hoofd. Als we thuis iets nieuws nodig hebben, proberen we dat ook al zoveel mogelijk met restmaterialen uit de meubelmakerij te maken. We merkten bij onszelf, en bij onze omgeving, hoe fijn het is om je te omringen met gebruiksvoorwerpen waar een verhaal achter zit, en die persoonlijker en duurzamer zijn dan de massaproductie spullen. Dus zijn we een bedrijfje gestart zodat anderen ook dit gevoel kunnen ervaren. 

We maken dus alles zelf in eigen atelier met de materialen die er op dat moment ter beschikking staan. Het materiaal bepaalt dan ook wat er wel en niet kan en wat de creatie uiteindelijk zal worden. We experimenteren vaak en graag om zo tot een mooi, duurzaam en functioneel eindproduct te komen. Als er wat prototypes klaar zijn testen we ze thuis uit en gaan we op zoek naar een manier om ze af te werken. En dan begint het produceren. Soms moeten we dan nog bepaalde zaken bijsturen of aanpassen. 

Enerzijds willen we bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg en anderzijds ook bijzondere en persoonlijke spullen maken waar, hopelijk, iedereen blij van wordt.

Bekijk alle producten van 10voortwaalf

Wat is de rode draad in je werk?

Werken met overschotten, oog voor detail en kleur.

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Overal en nergens. Een schaaltje uit de Kringwinkel kan het begin zijn van een idee, of de vorm van een uitgefreesd overschotje, of de kleur van een tapijt...

Welke stap in het creatief proces vind je het leukst?

Het zoeken en experimenteren met materialen en vormen en kleuren en dan ineens voelen "Dit is het!".

Wanneer beschouw je een creatie als geslaagd?

Als het verwondering oproept omdat je tegelijk het basismateriaal ziet, het overschotje dus, en het nieuwe product dat het geworden is.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Gert: praktisch, rechtlijnig, doe-er
Tine: chaotisch, dromer, experimenteerder

"Wij werken bewust met overschotten uit onze meubelmakerij. Met onze naam - 10voortwaalf, een optimistische variant op 'het is vijf voor twaalf' - willen we ook aangeven dat het nooit te laat - 'never too late' - is om duurzaam om te gaan met materialen en spullen."

Gepost op 01/03/2018
Stuur 10voortwaalf een bericht

Producten van 10voortwaalf