Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

De tijdslijn van Camp's - van 1905 tot 2020

Kim Smolders24 August 2020

DE TIJDSLIJN VAN CAMP'S: VAN 1905 TOT 2020

DE ESSENTIE VAN CAMP'S ..

Camp's legt groenten in, maalt mosterds en maakt pickles, All meer dan honderd jaar. Met groot respect voor hun geschiedenis, blikken ze op de toekomst. Camp’s is warmte en gezelligheid dankzij het authentieke karakter van hun producten en recepten. Als onderneming staan ze ook heel bewust in de maatschappij, en de relatie en open communicatie met de klanten, leveranciers en gemeenschap staat altijd centraal.

Hier een beknopte kijk naar de geschiedenis van Camp's, en de belangrijke stappen die ze hebben gezet om tot één van de meest geliefde bedrijven in België te zijn! 

1905

Louis Van Camp, een dertiger uit Mortsel met een vrouw, kindjes, een flinke dosis lef en slim ondernemersinzicht, start een eigen bedrijfje. Louis wil zijn brood winnen met het vermarkten van wat toen nog een zeer gangbare praktijk was in zowat elk Vlaams gezin: het inleggen van groenten op azijn. En Louis slaagt er in ook! Camp's werd geboren, en ruim honderd jaar later werken ze nog steeds met zijn originele en 100% natuurlijke recepten.

1918

In 1918 startte Louis Van Camp, stichter en vader van Albert en Robert, met de productie van mosterd naast de reeds bestaande Pickles.  Louis was een slimme mens. Liever dan de restukjes van de groenten die niet in de bokalen pasten, verloren te laten gaan, gebruikte hij ze in een nieuwe zure saus die hij had leren kennen in de UK: Piccalilly! Dit is meteen de start van Pickles in België!

1970's

De broers Albert en Robert breiden het bedrijf uit, en brengen de Camp's producten nationaal en internationaal (Nederland, UK en Frankrijk) aan de man. Het bedrijf verhuisde ook naar Ronse. De bestaande fabriek die na de Tweede Wereldoorlog opnieuw werd opgebouwd was immers te klein geworden.

2010

Eind 2010 besloten Albert en Robert Van Camp, respectievelijk 67 en 65 jaar, hun bedrijf over te laten aan ondernemer Ben Decock, de huidige zaakvoerder. Beide broers hadden geen opvolging en wilden het familiebedrijf niet verkopen aan een grote speler.

2011

Sinds 2011 roert Ben Decock in de potten. Als eerste niet Van Camp aan het roer van Camp’s richt hij de blik op de toekomst met een rebranding en meer plannen dan er uren in een dag zijn. Van consumenten onderzoek naar het zoeken van consumenten. Ben zocht en vond zijn droomproject in Camp’s: een kleinschalige producent van mosterd, pickles en groenten op azijn uit zijn geliefde Vlaamse Ardennen.

2016

In 2016 bouwden Camp's een nieuwe fabriek in Oudenaarde, lanceerden ze een nieuwe lijn ingelegde groentjes en zijn voor het eerst in decennia aanwezig op de grote internationale voedingsbeurzen. Camp’s wil de klanten blijven verrassen, niet alleen met kwalitatief hoogstaande en smaakvolle producten, maar ook met een moderne, flexibele en vernieuwende look. 

2017

Een mijlpaal voor de productie want Camp’s wordt IFS gecertifieerd. Dit certificaat is een getuigschrift en bewijs van hun continue streven naar kwaliteitsoptimalisatie en procescontrole.  Dit nieuwe certificaat geeft de trots die ze al hadden nog wat extra glans! 

2018

De aanleg van deeltuin Camp’s gebeurt in 2018, zowel als het openbaar stellen van de Camp’s-site als ervarings- en kenniscentrum rond het maken van mosterd, pickles en ingemaakte groenten.

Met dank aan Camp's voor de tijdslijn! 

Plaats een reactie

Wordt niet weergegeven op de website.