Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

EET & DRINK BLOG: JCG COOKING ZALMMARMELADE RECEPTJE

JCG Cooking8 July 2018

GRAVLAX VAN ZALM MET VENKEL- EN KOMKOMMERSALADE

Nodig voor 4 personen: 

600 g kraakverse zalm zonder vel
1 bokaaltje zalmmarmelade

Voor de salade:

6 cl koolzaadolie
2 el limoensap
1 lente-ui, in fijne reepjes gesneden
1 teentje look, fijngehakt
1 tl verse gember, fijngehakt
1 tl honing
1 tl kerriepoeder
2 kleine komkommers, in repen of spaghetti gesneden
35 g zeewier
1/2 venkel, in reepjes
35 g aardbeien, in stukjes

Voor de afwerking:

4 aardbeien, in stukjes
18 g gepofte quinoa (ik koos voor rode quinoa) 

Bereiding

De dag voordien:

Wrijf de zalm in met een 1/2 bokaaltje zalmmarmelade.

De dag zelf:

Meng in een kom de koolzaadolie, het limoensap, de lente-ui, de look, de gember, de honing en het kerriepoeder. Kruid naar smaak met peper en zout.

Voeg de rest van de ingrediënten van de salade toe en meng er de vinaigrette onder.

Veeg de zalmmarmelade af met keukenrol. De gravlax is klaar. Snijd de zalm in repen.

Verdeel de salade met komkommer, venkel en zeewier over borden of kommetjes. Schik er de gravlax op en werk af met de aardbeien en gepofte quinoa.

En nu maar genieten! 

Recept van: https://www.hap-en-tap.be/gravlax-van-zalm-met-venkel-en-komkommersalade/

Plaats een reactie

Wordt niet weergegeven op de website.