Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Overnachten op een Saffraanboerderij

Sofie Smolders28 November 2018

Belgunique Talenten Linda en Marc telen saffraan in  Morkhoven, in de Kempen. Hun eerste oogst was in november 2012 en sindsdien is de Belgische saffraan uit de Kempen bekend in binnen- en buitenland. 

Hun fascinatie voor het product steeg gaandeweg, en sinds enkele jaren is de eerste Kempense saffraanboerderij dus een feit. Linda en Marc zijn tot vandaag de enige Vlaamse saffraantelers. Naast het pure product ,dat ze met zeer veel zin voor kwaliteit telen, hebben ze ook veel anders lekkers in hun aanbod. Bijvoorbeeld, Saffrocaat (advocaat met Saffraan), saffraan siroop en zelfs Gin met saffraan. Een overzicht van al hun producten kan je hier vinden. 

Sinds dit jaar combineren ze saffraantelen met het runnen van hun Bed & Breakfast: Art.14. Hierdoor kunnen gasten op de saffraan boerderij logeren. Begin 2018 hebben Linda en Marc met Art.14 deelgenomen aan het programma 'Met Vier in Bed' (op VTM) en konden dankzij de publiciteit genieten van veel enthousiaste bezoekers. 

Art.14 is een milieuvriendelijke B&B, zo is hij bijvoorbeeld energieneutraal. Ook worden de (bio)broodjes rechtstreeks in de AGA gabakken en leggen de kippen op de boerderij verse eieren. UIt de moestuin komen dan weer biologische groenten en fruit en voor de rest van het culinaire aanbod werken Linda en Marc samen met lokale (bio)boeren. 

Wij kunnen een bezoekje bij de saffraanboerderij en een nachtje in Art.14 alleen maar aanmoedigen! Linda en Marc zijn ongelooflijk warme mensen en de groene omgeving van Art.14 is enorm rustig. Kortom, een bezoek wordt ronduit onvergetelijk! 

Op Belgunique kan je een cadeaubon voor een  overnachting op de B&B van Belgische Saffraan kopen. Als je via Belgunique bestelt dan krijg je één lekker Saffraan ontbijt er gratis bij en ook een Belgunique verrassing op de kamer.

Lees er hier meer over: Art.14 cadeaubon. 

Foto's: Mie de Backer

Plaats een reactie

Wordt niet weergegeven op de website.