Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Belgunique Nieuws april

Kim Smolders29 April 2019

12/05: MOEDERDAG

Op zondag 12 mei is het Moederdag. Geef je mama dit jaar een cadeau met een verhaal, rechtstreeks uit het atelier van lokaal talent.  We hebben ter inspiratie enkele hier op een rijtje gezet. 

16/05: STRAFFE MADAMMEN EVENT

Op 16 mei organiseert Belgunique mee de Soirée Fatale van het Straffe Madammen netwerk. Als je een ondernemersspirit hebt, op een leuke manier wil netwerken én van een glaasje bubbles houdt, schrijf je dan zeker in! Plaatsen zijn beperkt. 

De Straffe Madammen, een ondernemersgroep uit de Kempen, stellen een goedgevuld programma voor met boeiende sprekers (Eline De Munck van Odette Lunettes en Helga Meersmans & Ine Verhaert van Khaai), een Belgunique Makers Markt en verrassende workshops.

Wanneer? 16 mei, 18u30 - 23u
Waar? Plantentuin 'De Kleine Boerderij', Ossenweg 1, 2330 Merksplas
Hoeveel? €50 incl eten & drinken

SCHRIJF JE HIER IN

MOTHER INTRODUCEERT MICROFARM

Mother is een internationaal netwerk van ondernemers die geloven dat basisbenodigdheden zoals voedsel, water en energie voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Met deze filosofie ontwikkelen zij duurzame producten voor een zelfvoorzienend leven.

Binnenkort lanceren zij MicroFarm, een plug & play module om microgroenten of kleine planten te kweken in slechts 7 tot 10 dagen. Het product bestaat uit een combinatie van water en licht, waardoor je heel toegankelijk kan groeien en oogsten, het gehele jaar door.

Lees hier meer over dit fantastisch product en initiatief.
Hun Bloom: Plantlicht is al verkrijgbaar op belgunique.be.

NIEUW TALENT OP BELGUNIQUE

PARTEIR
- Fréderique Vanvlasselaer

"Ik maak functionele keramiek in gietporselein, vormen waarin de kracht verscholen zit in haar puurheid. Als ontwerper ben je voortdurend in beweging en kan je een wisselend aanbod bieden omdat het ambachtelijke productieproces zich nu eenmaal leent tot maatwerk en vernieuwing."

ATELIER FERYN
- Mira, Lize & Yanne Feryn

"Atelier Feryn is een echt familie bedrijf. Wij zijn drie zussen die opgroeiden in een huis vol creativiteit, schoonheid en liefde en dat zie je ook in onze creaties. We houden heel erg van het tactiele; een handtas is iets om aan te voelen, meer dan om naar te kijken."

BASTASIABUONO
- Veronique De Rop

"Wij maken vegan koekjes op basis van traditionele, Italiaanse recepten. Elk product moet steeds een eerlijk product zijn, dus zonder verborgen ingrediënten of bewaarmiddelen. Maar bovenal moeten ze lekker zijn. En dat zijn ze!"

S O M A J
- Martine Jansen

"Ik maak wenskaarten, posters en stationery producten. De rode draad in mijn werk is voornamelijk functionele zaken herleiden tot mooie objecten. En dit met een mix van stoer en zacht, en een voorliefde van minimalistisch grafiek."

MOTHER
- Dries  Bovijn & Ann-Sofie Vandamme

"We geloven dat, indien wordt voldaan aan de basisvoorzieningen, men kan focussen op het verkennen, ontdekken en zelf-ontwikkelen, eerder dan het voorzien in de dagdagelijkse behoeften. En de wereld er een stuk mooier op wordt."

ANNA 
- Aniek Rombaut

"In al onze ingemaakte lekkernijen worden er enkel kwaliteitsvolle ingrediënten gebruikt, zonder kleur-, smaak- of bewaarstoffen. Ik wil mensen laten kennis maken met deze aloude manier van bewaren en ze zo een eerlijk product aanbieden om in gezelschap van te genieten."

VeryTastea
- Corry Vandenbroeke

"Onder mijn merknaam VeryTastea maak ik theebuiltjes in allerlei leuke vormen, gevuld met een kwalitatieve inhoud en vrij van allerlei smaakstoffen en andere additieven. De theebuiltjes komen ook met een leuke, gepersonaliseerde wenskaart."


Plaats een reactie

Wordt niet weergegeven op de website.