Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

House Raccoon - Talent met een doel

Kim Smolders6 November 2017

- geschreven door Nathan van House Raccoon

Met House Raccoon planten we voor elk product dat we verkopen 1 boom. Omdat we geloven dat in alles wat je doet iets intrinsiek goed moet zitten.

Het idee voor House Raccoon ontstond tijdens een roadtrip door Amerika. Een goddelijke combinatie van prachtige landschappen en natuurparken afgewisseld met elke avond weer een nieuwe, gezellig ingerichte AirBnb, Motel of Hotel. We hebben altijd al van natuur gehouden (onze vakanties vallen samen te vatten in drie woorden: ‘wandelen, wandelen, wandelen’) maar evengoed kunnen we ervan genieten om alles tiptop in te richten en in orde te zetten voor een gezellige avond. Op één van die gezellige avonden begonnen we te denken dat het prachtig zou zijn om iets te starten dat beiden combineert.

Het interieur was moeilijk, 'iets goed doen' nog moeilijker.

We zochten bijvoorbeeld een partner waarvan we zeker waren dat een zo hoog mogelijk percentage naar het planten van de boom ging en zo weinig mogelijk naar administratie of nog erger corruptie. Maar ook qua impact op onze prijs moesten we goed nadenken - de marges in interieur zijn niet altijd even geweldig en voor mensen geldt vaak dat het goedkoopste wint – maar uiteindelijk wisten we dat we koppig moesten zijn en dit moesten doen.

Sinds 2 maanden zijn Anneleen en ik super fier en blij dat we voor elke product dat we verkopen kunnen zeggen dat we 1 boom planten. Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen. Want hoever je ook gaat in upcycling of recyclying, productie en consumptie is in sé altijd vervuilend. Een boom daarentegen levert een heel pure bijdrage: het zuivert lucht en water, verhoogt de biodiversiteit en verhoogt letterlijk de gezondheid van de mensen die errond leven.

We zijn vastberaden om op dit pad door te gaan zodat we binnen een aantal jaar niet alleen trots kunnen zijn op onze collectie, maar vooral kunnen zeggen dat er dankzij House Raccoon en iedereen die er een product van kocht wereldwijd tientallen bossen zijn ontstaan die er anders nooit waren geweest. Bossen die het leven van de mensen en dieren errond sterk verbetert. 

Als dat geen prachtig doel is! 

Plaats een reactie

Wordt niet weergegeven op de website.