Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

EET & DRINK BLOG: BETTY & ALBERT CHEESECAKE

Betty & Albert17 June 2018

Overheerlijke cheesecake met Almond Square Cookies van Betty & Albert.

VOOR 6 - 8 PERSONEN 

Ingrediënten
50 gr gesmolten boter
600 gr roomkaas
175 gr suiker
3 eieren
75 gr Philadelphia
75 gr platte kaas
Rasp van een halve bio citroen
2 tl maïzena
150 gr Betty & Albert Almond Square Cookies

Materialen
Springvorm 20 cm
Bakpapier
Blender of mixer
Maatbeker
Spatel
Glas

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 140 graden (hete lucht).

Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.

Crumble de Almond Squares Cookies in de blender of mixer met een beetje gesmolten boter. Doe de crumble op de bodem van de springvorm, druk overal goed aan met een glas, en laat een uurtje opstijven in de koelkast.

Meng in je keukenmachine de roomkaas met de suiker, de Philadelphia, platte kaas en de rasp van een halve citroen door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe (deze tip kreeg ik van cheesecake queen Miljuschka).

Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar.

Giet de cheesecake vulling op de crumble

Bak de cheesecake in ongeveer 60 – 65 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is.

Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier.

Laat de cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.

GENIETEN! 

Recept gebaseerd op https://uitpaulineskeuken.nl/2017/05/het-basisrecept-voor-cheesecake.html

Plaats een reactie

Wordt niet weergegeven op de website.