EET & DRINK BLOG: BETTY & ALBERT CHEESECAKE
Overheerlijke cheesecake met Almond Square Cookies van Betty & Albert.
VOOR 6 - 8 PERSONEN
Ingrediënten
50 gr gesmolten boter
600 gr roomkaas
175 gr suiker
3 eieren
75 gr Philadelphia
75 gr platte kaas
Rasp van een halve bio citroen
2 tl maïzena
150 gr Betty & Albert Almond Square Cookies
Materialen
Springvorm 20 cm
Bakpapier
Blender of mixer
Maatbeker
Spatel
Glas
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 140 graden (hete lucht).
Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.
Crumble de Almond Squares Cookies in de blender of mixer met een beetje gesmolten boter. Doe de crumble op de bodem van de springvorm, druk overal goed aan met een glas, en laat een uurtje opstijven in de koelkast.
Meng in je keukenmachine de roomkaas met de suiker, de Philadelphia, platte kaas en de rasp van een halve citroen door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe (deze tip kreeg ik van cheesecake queen Miljuschka).
Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar.
Giet de cheesecake vulling op de crumble
Bak de cheesecake in ongeveer 60 – 65 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is.
Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier.
Laat de cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.
GENIETEN!
Recept gebaseerd op https://uitpaulineskeuken.nl/2017/05/het-basisrecept-voor-cheesecake.html