Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Dag van de Ambachten

Sofie Smolders18 November 2018

Vandaag op 18 november is het de 12de editie van de Dag van de Ambachten!

Je kan dus ateliers bezoeken door heel het land. Deze dag is gratis voor het grote publiek. Dit is een unieke kans voor ambachtslieden om hun prestaties en creaties te presenteren aan het grote publiek. Zo maken ze het Belgische vakmanschap beter bekend.

Ook enkele Belgunique talenten doen mee aan deze dag. 

TheeMuze: Ga langs bij theesommelier Iris en ontvang een heerlijk kopje thee. Bezoek ook haar winkel, de cursusruimte en haar pottenbakkerij. Kortom, laat je verrassen door de wereld van de thee!

adres: Watervoort 140, Herentals

LuxPen: Laurent maakt pennen met de hand. Hij is pennenleverancier voor de Minister van Buitenlandse zaken. Vandaag krijg je een didactische rondleiding in zijn atelier en kan je stap per stap kijken hoe een pen gemaakt wordt. 

adres: Sandelynhof 40, Herenthout.

AWARDT: Moeder-dochter duo, Els & Wies, ontwerpen en maken handtassen en hoeden. Ze zijn een gevestigde waarde in de Belgische handtassen wereld. Vandaag krijg je in hun atelier een unieke blik achter de schermen. 

adres: Zennegatvaart 17, Mechelen

Paarl Handmade Handbags: Elk exemplaar van Paarl Handbags is uniek en met de hand gemaakt. Nooit 2 keer dezelfde dus. Vandaag kan je langs gaan bij Paarl voor een extra woordje uitleg over de ambachtelijke productie van deze prachtige tassen. 

adres: Nieuwland 1, Gent

K!-Design: Keramiek is zowel het beroep als de passie van Katja. Als je zelf eens de keramiste in jou wil laten boven komen is vandaag je kans! Ga bij het atelier van Katja langs en maak je eigen bord.

adres: Terlindenhofstraat 182, Merksem

Chiaro & Scuro: Carine is vandaag te gast bij "Artisann" in Knokke. Ze stelt haar kunstwerk voor en toont ook een video over het maakproces. Uiteraard geeft ze ook een persoonlijk woordje uitleg over haar werk.

adres: Lichttorenplein 10, Knokke

Xylophelia: Bezoek vandaag het upcycling atelier van Ophélie en haar vader en zie hoe oude materialen kunnen gebruikt worden in de productie van nieuwe creaties. 

adres: Nieuwevaart 118 C/001, Gent

Plaats een reactie

Wordt niet weergegeven op de website.