Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Berchem Creatieve Hub

Sofie Smolders16 May 2017

Berchem (Antwerpen)is hip, dat bewijst deze vierde editie van Pop Up To Date! Twee maanden lang krijgen 14 beloftevolle creatieve starters de kans om hun producten en ideeën voor te stellen in creatieve hubs in de Driekoningenstraat/Statiestraat. Hier bij Belgunique kunnen wij dit prachtig initiatief alleen maar toejuichen. Want ze delen dezelfde doelen als ons - een community opbouwen van diverse creatieve ondernemers en hun een podium geven om hun uniek aanbod te presenteren.  

Pop Up To Date wordt georganiseerd door de Cultuurantenne van District Berchem, ditmaal in samenwerking met Creative Cities, het brein achter het evenement 'Berchem Creatives'.

Pop up to Date wil enerzijds jonge talenten een forum bieden, en anderzijds een creatief antwoord bieden op de leegstand in de Driekoningen- Statiestraat. De formule is eenvoudig: het district Berchem zoekt leegstaande winkels, knapt ze op en geeft ze gedurende twee maanden in handen van makers, ontwerpers en creatief talent.

De 'hoofdzetel' van Pop Up To Date is Toko139 (Statiestraat 139). Hier kan je ook shoppen van creatieve ondernemers (waaronder Frommel Rommel en Atelier Rojo) maar je kan hier ook een lekkere koffie drinken of lunch eten aan de bar. Bij Toko139 vind je ook alle informatie over Pop Up To Date.

Ook Belgunique talenten Studio Ellefant en Das Patio (Latitud) doen mee! Zo vind je keramiek van Studio Ellefant in VIERT! (Driekoningenstraat 51) en meubels van Das Patio (Latitud) in eigen pop up (Statiestraat 9).

VIERT! is een pop-up waar vier creatievelingen samen komen. In deze pop-up timmert, smeedt, boetseert, breit en naait een creatief viertal er twee maanden lang lustig op los. NUÏ organiseert regelmatig handwerkateliers. Meer info vind je op hun Facebookpagina. Met de naam vieren ze de heropkomst van deze bruisende buurt. 

Vanaf 4 mei tot en met 1 juli kan je de tien originele pop-upshops gaan bezoeken. Ze zijn open op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 en 18 uur.

Alle info op www.popuptodate.be

Plaats een reactie

Wordt niet weergegeven op de website.