Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Belgunique @ BELvue Museum!

Sofie Smolders16 October 2018

Op vrijdagavond 26 oktober en tijdens het weekend van 27 & 28 oktober kan je het werk van Belgunique talenten vinden in het BELvue Museum in Brussel.

Het BELvue museum is een gezellig en uiterst interessant museum dat focus legt op de Belgische geschiedenis. Frieten, bier, chocolade… maar België is toch wel meer dan dat, nietwaar? Democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, taal, Europa: dat zijn de thema’s die het BELvue museum jullie voorstelt om kennis te maken met het land! Elk thema wordt uitgewerkt aan de hand van hedendaagse getuigenissen en vervolgens toegelicht doorheen de geschiedenis. Een eigentijdse en originele manier om een beter inzicht te verwerven in het België van vandaag.

In het museum staan meer dan 200 voorwerpen opgesteld die het materiële geheugen van België vormen. Je kunt er onder andere de volgende zaken bewonderen: een lithografie van Magritte, een motorfiets, kristallen vazen van Val Saint-Lambert, en een bal met de handtekeningen van de Rode Duivels erop.

Tijdens de Belgunique @ BELvue expositie ga je de creaties zien van 20 Belgunique Talenten. Niet zomaar creaties. Zij hebben speciaal voor de expositie een hedendaagse vertaling gemaakt van één van de 200 objecten in het museum. Benieuwd naar de hedendaagse vertaling van het klassieke "regenkapje"? Of benieuwd hoe een juweelontwerpster het klassieke "lucifer doosje" heeft vertaald in een nieuw object?

Kom dan zeker op 26, 27 en 28 oktober naar het BELvue Museum in Brussel!

BELvue Museum:

Paleizenplein 7

1000 Brussel

vrijdagavond 26 oktober:Expo vanaf 17u tot 22u

zaterdag 27 oktober: Expo vanaf 10u tot 18u

zondag 28 oktober: Expo vanaf 10u tot 18u

Deelnemende Belgunique Talenten :

Hello AugustLuxpenSTUDIO ELLEFANT, Oxana, Dominique Dufait, Tinika illustrations, J-OkéL'esprit du SableKarooz, A.RM, Adadore, The Illustrationist, Nora Nuyts, Awardt, Atelier WATT, Atelier Ode, KDWoodlights & Tricot Belge

Plaats een reactie

Wordt niet weergegeven op de website.