Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

AUBEL, SMAKELIJKE BELGITUDE

Kim Smolders20 October 2020

AUBEL, LEKKER BELGISCH 

Op onze stories #kooplokaal’ vertelde ik jullie al hoeveel deugd het deed om te zien hoe jullie samen met ons en vele andere initiatieven de #kooplokaal-gedachte levendig houden. Tegelijk was het ook een roep om aandacht, een oproep tot meer samenwerken: met grotere retailers en merken die de lokale economie steunen met een blik op de toekomst. En dat is exact wat het Belgische charcuteriemerk Aubel® ook wil. Daarom, een kennismaking die smaakt naar meer…

WIJ BELGEN MOGEN BEST WAT FIERDER ZIJN OP ONS LAND

Een korte introductie: het merk Aubel® bereidt al meer dan 50 jaar charcuterie van de beste kwaliteit. Daar zijn ze trots op bij Aubel®, en terecht. Want net zoals wij is Aubel® ervan overtuigd dat België heel wat te bieden heeft: lokaal vakmanschap, prachtige landschappen, schitterende natuur en verschillende streken met een rijke geschiedenis van overheerlijke recepten.

Wist je bijvoorbeeld dat de naam Aubel® afkomstig is van de regio Aubel, bekend om zijn prachtige natuur en streekproducten vol smaak en kwaliteit (denk Hervekaas, streekbier en Aubel® charcuterie natuurlijk)? En dat het dorp Aubel al meer dan 50 jaar het kloppend hart is van dit lekkere charcuteriemerk?

TRADITIE EN BELGISCH VAKMANSCHAP

Onze talenten bij Belgunique zijn de Meester-Charcutiers bij Aubel: elke dag bezig met hun ambacht. Maar vergis je niet: traditie en ambacht zijn niet hetzelfde als stilstaan. De Meester-Charcutiers gaan voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en recepten om de bereiding van nieuwe en bestaande producten verder te verfijnen. Wie die Meester-Charcutiers zijn en hoe ze te werk gaan? Dat lees je hier.

WE CARE

Niet alleen de naam Aubel en de familieroots zijn op en top Belgisch. Ook de Aubel® charcuterie is écht Belgisch, 100% afkomstig van Belgische bodem. En dat vinden ze bij Aubel belangrijk, want ondernemen met een blik op de toekomst betekent ook met respect voor dieren, de lokale economie en het milieu. Wat dat precies betekent, kan je lezen in hun We Care engagement.

Door te kiezen voor Aubel®, steun je met andere woorden de lokale economie en beperk je samen met Aubel® het aantal voedselkilometers. Op die manier kan de fijnproever in jou op elk moment ongegeneerd genieten van een sneetje charcuterie. Hoe dat dan proeft? Dat kun je meteen uitproberen. Want Aubel trakteert je hier op een Belgische klassieker met een twist. 

https://vimeo.com/463418915

‘Belgian waffle’, maar dan anders

 20 min – 4 personen

 INGREDIËNTEN

 • 2 vellen kant-en-klaarbladerdeeg
 • 4 sneetjes Aubel® Beenham
 • 1 bot basilicum
 • 1 doosje semi-zongedroogde tomaatjes
 • 250 g mozzarella
 • kruiden naar smaak

Voor de salade: rucola, kerstomaatjes, geroosterde pijnboompitten en olijfolie

BEREIDING 

 1. Laat de zongedroogde tomaatjes en mozzarella uitlekken.
 2. Snijd de basilicum en de zongedroogde tomaatjes in fijne stukje en de mozzarella in schijfjes.
 3. Ontrol een vel bladerdeeg. Beleg het met Aubel® beenham.
 4. Verdeel de basilicum en tomaatjes gelijkmatig over de beenham.
 5. Leg er enkele schijfjes mozzarella over.
 6. Werk af naar smaak met wat kruiden.
 7. Leg er nu het tweede vel bladerdeeg over.
 8. Snijd het geheel zodat het in de vorm van je wafelijzer past.
 9. Laat ca. 5 minuten bakken tot alles er lekker krokant en goudbruin uitziet.
 10. Snijd de wafel in gelijke stukken.
 11. Serveer met een salade van rucola, geroosterde pijnboompitten en een scheutje olijfolie.

Serveertip voor de kids: Maak kleine wafeltjes en steek ze op een stokje. Lekker makkelijk om te dippen in een sausje naar smaak. 

#SAMENSTERK

Voor Belgunique is ‘lokaal’ een verhaal van samenwerken. Dat heeft Aubel® goed begrepen. Daarom zijn we dan ook heel blij te zien dat Belgunique een mooi plekje kreeg in Aubels gloednieuwe eMagazine Smakelijke Belgitude met onder andere: verrassende wist-je-datjes over België, gekke Belgische gewoonten en lekkere Belgische klassiekers.

Bedankt Aubel, en voor jou alvast: smakelijk en veel leesplezier!

Ga naar eMagazine Aubel

Plaats een reactie

Wordt niet weergegeven op de website.