Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

#mama

Sofie Smolders10 May 2017

#allesvoormama en #mamatalenten... daar ging het over bij Belgunique deze week. In aanloop tot Moederdag op 14 mei vroegen wij twee dingen aan enkele mama's onder onze talenten: wat is een goed synoniem voor mama en hoe zou je in drie woorden moederschap beschrijven?

De respons vloeide zonder lang te wachten binnen (vind ze onderaan dit artikel). En de antwoorden lagen in lijn met elkaar. Een kleine samenvatting: mama zijn brengt een onwaarschijnlijk en onvoorwaardelijk portie liefde in je leven maar je moet als vrouw wel de menselijke versie van een duizendpoot worden. Sommige beschreven het zelfs als een inktvis.  

Naast Founder en één van de drijvende krachten achter Belgunique, ben ik ook (en voornamelijk) mama van Roos (4j) en Sam (2j). Ik geef het toe: ik voel me wel eens zoals een inktvis - en dan vooral de glibberige, roze verschijning lijkt van toepassing. Maar jammer genoeg heb ik wel geen acht armen en lijkt het soms of ik die wel mis. Hebben mama's wel genoeg armen gekregen, eigenlijk? Energie heb ik wel genoeg gekregen, en thank goodness. Mama zijn betekent dat je eindeloze lijsten in je hoofd hebt, eindeloze ideëen, en eindeloze zorgen. Toch lukt het je om op de juiste moment het juiste puntje van de lijst af te werken of op de juiste moment het juiste idee op tafel te leggen.   

De #mamatalenten op Belgunique zijn, net als ikzelf, ondernemer of creatieve ziel in combinatie met mama zijn. De voordelen: flexibiliteit en vrijheid.  Ik kan kiezen om elke dag na school en voor bedtijd mijn focus op de kinderen te leggen. Dan werk ik nadien tot laat in de avond (en soms nacht) door. Ik kan kiezen om op een schoolvrije dag thuis te blijven. Dan werk ik wel een dagje in het weekend als manlief thuis is. Ook al is het een ganse puzzel, de stukjes liggen in mijn handen. Dat vind ik een heerlijk gevoel. Maar het grootste voordeel aan mama en ondernemer te zijn? Dat ik aan mijn kinderen toon dat het kan. Je kan mama zijn, maar ook een ondernemende vrouw, vol dromen en ambities, vol opstaan en vallen. 

Het mooiste synoniem voor mama vond ik: liefde. Ik moet nog steeds wennen aan de liefde die ik voel voor mijn kinderen en die ik ook krijg van hen: zo onwaarschijnlijk veel, en zo onvoorwaardelijk.  Je voelt je net superwoman maar tegelijkertijd ook een (emo)kip die haar kleintjes voor altijd onder haar vleugels wil houden. Voor mij brengt mama zijn een mengeling van emoties met zich mee: vreugde, angst, blijheid, kwetsbaarheid, vermoeidheid, energie, maar vooral ... liefde. 

Hieronder de antwoorden van onze #mamatalenten op onze 2 vragen. Een mooie ode aan mama zijn. 

Melanie (van Melanie van Dooren)

beschrijving: allesoverstijgend
synoniem:  superwoman 

Amber (van Uitgelijnd)

beschrijving: onbeschrijflijk
synoniem:  allesdoener

Sophie (van Sophie Recour)

beschrijving: aandacht & geduld
synoniem:  liefde

Vero (van Tiny Magic)

beschrijving: gezegend
synoniem:  octopus

Griet (van Karma Karma)

beschrijving: warm moederdier
synoniem:  alleskunner

Ellen (van Withloov)

beschrijving: velig warm nest
synoniem:  octopus

Veroniek (van Veroniek Dutre Juweelontwerp)

beschrijving: onvoorwaardelijk
synoniem:  hoedster

Linda (van Belgische Saffraan)

beschrijving: onvoorwaardelijk
synoniem: geefvrouw

Els (van Awardt)

beschrijving: onvoorwaardelijk
synoniem: multitasker

Emilie (van Wildiers)

beschrijving: always on my mind
synoniem: mamaaaaaaa

Noor (van Glas & Glas)

beschrijving: huppelend hart
synoniem: hou-vast

Ann (van Ann Cox)

beschrijving: onvoorwaardelijke liefde
synoniem: engelbewaarder

Annemieke (van Tricot Belge)

beschrijving: reden van bestaan
synoniem: liefde

Plaats een reactie

Wordt niet weergegeven op de website.