Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Pure Saffraan

Talent: Belgische Saffraan
13,00 €

Gratis verzending vanaf € 100 in België

Productietijd: 3 dagen na bestelling

  • materiaal: saffraan, verpakking: voedingsgeschikte aluminium potjes met schroefdeksel
  • afmetingen: 
    • small: 300mg, Ø 4cm, 1,7cm dik
    • medium: 500mg, Ø 7cm, 2,5 cm dik
    • large: 1gr, Ø 7cm, 2,5dik
    • extra large: 2gr, Ø 7cm, 2,5cm dik
  • houdbaarheid:
    • bewaar saffraan in bijhorend potje op een koele, droge plaats 
    • max 5 jaar na oogst goed
  • Productietijd: 3 dagen na bestelling

Gebruik saffraan in je rijstpap, je risotto of andere gerechtjes.

Kwaliteitssaffraan kan je herkennen aan zijn granaatappelrode kleur, zijn lange stampers zijn ongelooflijk aroma en natuurlijk zijn subtiele, bijna zoete smaak. Zeer secuur onderhoud, planten, oogsten en drogen zijn fundamenteel.

Linda & Marc telen sinds 2012 saffraan op een ecologische manier in de zandbodem van de Antwerpse Kempen. Saffraan wordt 'het rode goud' genoemd. Dit houdt verband met het ongelooflijk intensieve proces van telen en verwerken ervan.

Tip! Geef de saffraandraadjes tijd om hun smaak af te geven: laat ze steeds infuseren (inweken) in wat vloeistof (water, melk, alcohol, bouillon, azijn,...). Minimaal 4u, liefst 24u. Voeg dit infuus (gezeefd, indien je geen draadjes wil zien) aan het eind van de bereiding toe.

Zo haal je 't meeste uit deze kostbare specerij! 

Belgische Saffraan

"We telen saffraan en maken zelf gesaffraneerde producten. Of we werken samen met kleine, lokale ambachtelijke producenten die dezelfde visie hebben over kwaliteit en duurzaamheid. Elke creatie is het resultaat van een toevalligheid, een ontmoeting, een experiment, een nachtelijk idee, ..."

Lees meer over dit talent

Belgische Saffraan
Delen:

Toegevoegd aan winkelmandje

Leuk! Je product "Pure Saffraan" werd toegevoegd aan je winkelmandje.

Ga naar winkelmandjeSluiten en verder winkelen

Bekijk ook deze producten van talent Belgische Saffraan