Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Belgunique. Waar Belgisch Talent Een Naam Maakt

Belgunique bundelt het talent van over een tweehonderdtal lokale makers, hun unieke producten en straffe verhalen onder één dak. Omdat we het zonde vinden als lokale creaties niet gezien worden of hun verhalen geen gehoor vinden.

Als consument kan je op Belgunique lokale makers steunen, en kies je bewust om lokaal te kopen. Zo krijg je een een uniek, kwalitatief en eerlijk product dat in België is gemaakt, dat wordt verzonden van de ateliers van de makers zelf. De talenten op Belgunique zijn mensen die dagelijks bezig zijn met hun ambacht.  

Onze missie

In heel België creëren makers (we noemen ze talenten) originele producten die een publiek verdienen. We zorgen ervoor dat de talenten in ideale omstandigheden kopers bereiken en dat consumenten een uniek aanbod ontdekken.

Maar naast een online verkoopplatform, zijn we een community van creatievelingen die elkaar inspireren en helpen om een carrière uit te bouwen. Samen maken we 'Belgische makelij' een synoniem voor design en kwaliteit.

Hoe werkt Belgunique meer concreet? Lees hier meer. 

Hart en hand

Ons logo zegt het allemaal. De hand staat voor de unieke toets van de talenten en voor producten die vaak handgemaakt zijn. Het hart symboliseert onze passie voor Belgisch ontwerp en de liefde die talenten bij elke creatie aan de dag leggen.

Sofie Smolders

“Ik wil Belgische ontwerpers en producenten een platform geven omdat hun producten en verhalen ontdekt moeten worden. Als marketeer wil ik hen dus helpen om een markt te vinden.”

Kim Smolders

“Belgen zijn een bescheiden volk en houden er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Maar we hebben zo’n diverse en getalenteerde selectie van ontwerpers en creatievelingen die wel moéten ontdekt en gehoord worden.”

Herman Maris

"Met Belgunique versterken we de lokale economie en zorgen we voor duurzame & milieubewuste welvaart. De prijs die de klant betaalt voor het product gaat hoofdzakelijk naar het product zelf, ver weg van exotische en oppervlakkige kortetermijn-dividenden."