Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Belgunique. Waar Belgisch Talent Een Naam Maakt

Belgunique bundelt het talent van over een honderd-tal lokale makers, hun unieke producten en straffe verhalen onder één dak. Omdat we het zonde vinden als mooie creaties niet gezien worden of creatieve verhalen geen gehoor vinden.

Onze missie

In heel België creëren ontwerpers originele producten die een publiek verdienen. We zorgen ervoor dat de ontwerpers in ideale omstandigheden kopers bereiken en dat designliefhebbers een uniek aanbod ontdekken.

Maar naast een online verkoopplatform, zijn we een community van creatievelingen die elkaar inspireren en helpen om een carrière uit te bouwen. Samen maken we van Belgisch design een synoniem voor creativiteit en kwaliteit.

Hoe werkt Belgunique meer concreet? Lees hier meer. 

Hart en hand

Ons logo zegt het allemaal. De hand staat voor de unieke toets van de ontwerper en voor producten die vaak handgemaakt zijn. Het hart symboliseert onze passie voor Belgisch ontwerp en de liefde die ontwerpers bij elke creatie aan de dag leggen.

Sofie Smolders

“Ik wil Belgische ontwerpers en producenten een platform geven omdat hun producten en verhalen ontdekt moeten worden. Als marketeer wil ik hen dus helpen om een markt te vinden.”

Kim Smolders

“Belgen zijn een bescheiden volk en houden er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Maar we hebben zo’n diverse en getalenteerde selectie van ontwerpers en creatievelingen die wel moéten ontdekt en gehoord worden.”

Herman Maris

"Met Belgunique versterken we de lokale economie en zorgen we voor duurzame & milieubewuste welvaart. De prijs die de klant betaalt voor het product gaat hoofdzakelijk naar het product zelf, ver weg van exotische en oppervlakkige kortetermijn-dividenden."